Ιωαννίδης: “Συγκεντρωμένοι θα νικήσουμε, συνεργάζομαι καλά με τον Μπακασέτα” (vid)

Διανύει την καλύτερη σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του προσφέροντας επιθετικά όχι μόνο σε γκολ, αλλά και σε δημιουργία στον Παναθηναϊκό. Ο Φώτης Ιωαννίδης ωριμάζει χρόνο με το χρόνο και πλέον ως μέλος της εθνικής ομάδας ονειρεύεται τη συμμετοχή του σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο επιθετικός της Ελλάδας μίλησε στο novasports.gr

και τον Αποστόλη Λάμπο για το ματς με το Καζακστάν, τους ρόλους που μοιράζει ο Γκουστάβο Πογέτ, το κλίμα στην ομάδα, τη συνεργασία του με τον Τάσο Μπακασέτα στο “Τριφύλλι” και την εθνική, αλλά και τον στόχο του σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ως εκ των νέων της ομάδας, αντιλαμβάνεσαι το γιατί το ματς με το Καζακστάν χαρακτηρίζεται ως το ματς της δεκαετίας;

“Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι Είναι το ματς της δεκαετίας. Είναι πραγματικά ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι και θα το δείξουμε στο γήπεδο.”

Πόσο σημαντικό είναι που μαζευτήκατε νωρίτερα και οι εν Ελλάδι διεθνείς αλλά και πολλοί ακόμα από το εξωτερικό;

“Είχαμε μια παραπάνω προπόνηση και ξεκούραση που είναι πολύ σημαντικό. Το κλίμα είναι υπέροχο, ξέρουμε όλοι γιατί έχουμε έρθει εδώ πέρα, ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και θεωρώ ότι είναι στα πόδια μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε διότι έχουμε και την ποιότητα και αν έχουμε τη συγκέντρωση που χρειάζεται το παιχνίδι της Πέμπτης θα το πάρουμε και θα συνεχίσουμε για την Τρίτη.”

Μιας και δεν υπάρχει πολύ χρόνος για δουλειά στην τακτική, τί σου έχει μείνει περισσότερο από τη θεωρία και τις συζητήσεις με τον Γκουστάβο Πογέτ;

“Γνωρίζουμε κατά κύριο λόγο τί θέλει ο προπονητής, τι χρειάζεται στο γήπεδο, ξέρουμε όλοι το ρόλο μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην εθνική ομάδα, καθώς δεν μπορούμε να δουλέψουμε πάρα πολύ, με πολλές λεπτομέρειες τακτική και πολλά πράγματα, μας έχει δώσει ένα γενικό πλάνο και αυτό καλούμαστε να το υποστηρίξουμε και το κάνουμε τις περισσότερες φορές. Αυτό που έχει μείνει πιο πολύ απ’όλα είναι ότι κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό στήσιμο, οπότε σε αυτό είναι πολύ καλό όλο το staff και ο προπονητής μας και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ο καθένας μας μπαίνει στο ρόλο του.”

Πόσο πιο δύσκολο κάνει το παιχνίδι το γεγονός ότι για το Καζακστάν είναι το ματς της ιστορίας τους;

“Εγώ δεν μπαίνω ποτέ σε αυτό το τριπάκι των φαβορί, εγώ ξέρω ότι αν πραγματικά θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί για μένα η συγκέντρωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, θα το κάνουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει αρκετή ποιότητα για να κερδίσει το Καζακστάν και θα στο πω ωμά δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσο το χρειάζονται αυτοί το παιχνίδι, αν εμείς το θέλουμε το ίδιο θα το πάρουμε το παιχνίδι και όπως έχω ξαναπεί δεν το λέω με έπαρση, το λέω με αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρω τις δυνατότητες που έχει η ομάδα μου”.

Ο Φώτης Ιωαννίδης στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος

Αν έχετε αυτή την αυτοπεποίθηση στα δύο ματς, πόσο κοντά είναι το EURO;

“Το EURO είναι τόσο κοντά όσο και μακριά γιατί είναι δύο παιχνίδια που είναι νοκ άουτ και ξέρουμε ότι αν κάτι πάει στραβά, αν λείψει δηλαδή η συγκέντρωση τότε όλα μπορεί να χαλάσουνε και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενενήντα λεπτά και όσο έξτρα χρειαστεί σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το παιχνίδι”.

Έχοντας αναλύσει ιδιαίτερα το Καζακστάν τί πρέπει να προσέξει περισσότερο η Ελλάδα;

“Ξέρουμε ότι έχει κάποιες πτυχές στο παιχνίδι του το Καζακστάν που είναι επικίνδυνες. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε όμως το πάνω χέρι μες το ματς, θα έχουμε την κατοχή της μπάλας. Πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι στο παιχνίδι και να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος να μας χτυπήσει με κάποια αντεπίθεση και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τελειώσουμε το παιχνίδι σε οποιαδήποτε ευκαιρία έχουμε μες το ματς, να είμαστε κυνικοί και να καταφέρουμε να σκοράρουμε.”

Ιωαννίδης γκολ, Ιωαννίδης ασίστ ή και τα δύο;

“Ό στόχος μου είναι και το γκολ και η ασίστ σε κάθε παιχνίδι όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά πιο πολύ για να βοηθήσω την ομάδα μου να βρεθεί εκεί που της αξίζει.”

Πόσο σημαντικό είναι για την εθνική ομάδα το ότι με τον Τάσο Μπακασέτα συνεργάζεστε πλέον σε καθημερινό επίπεδο και στον Παναθηναϊκό;

“Ο Τάσος είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, το γνωρίζουμε όλοι μας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα με βοηθήσει και μένα και το έχει ήδη κάνει στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει να το κάνει και στην εθνική ομάδα, όπως το έκανε και πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Τώρα πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστώ μαζί του γιατί καταλαβαίνω τις κινήσεις που θέλει να κάνω, καταλαβαίνω πότε μπορεί να με παίξει, πότε χρειάζεται λίγο χρόνο, πότε να του στρώσω την μπάλα να σουτάρει, είναι πολύ σημαντικό αυτό, το έχουμε στην καθημερινότητά μας και θα δούμε κι άλλα πράγματα από μας τους δύο.”

Ο Τάσος Μπακασέτας με τον Φώτη Ιωαννίδη πανηγυρίζουν γκολ με την Εθνική Ομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιωαννίδης, “Συγκεντρωμένοι, Μπακασέτα”,ioannidis, “sygkentromenoi, bakaseta”