Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2: Μπαίνει στο… κόλπο

Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι από τη διακοπή και μετά ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός από τη μέση και μπροστά, με την ποιότητα της ομάδας του Μίτσελ να βάζει πολύ δύσκολα στον Ιωνικό, τον οποίο νίκησε με…..

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, πατώντας συνεχώς περιοχή και απειλώντας την εστία του Χουτεσιώτη. Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ, Φορτούνης και Χάμες κυκλοφορούσαν την μπάλα μοναδικά “χτίζοντας” επιθέσεις με… κλειστά μάτια.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον

Ολυμπιακό ήρθε με τον Φορτούνη, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Χάμες, το πλασέ του Έλληνα μέσου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 27′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ με τον Χάμες, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ο διαιτητής είχε δώσει επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Κολομβιανού

Στο 34ο λεπτό χάθηκε η μπάλα στον συνδυασμό των Χάμες, Χουάνκγ, που δίνει άλλη μία ασίστ και ο Μπακαμπού στην κίνηση εκτέλεσε με πολύ ωραίο τρόπο τον Χουτεσιώτη για το 1-0.

Στο 40′ ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε ένα απίθανο γκολ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντάς την στο “παραθυράκι” της εστίας του Χουτεσιώτη. Τρίτο γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει παίξει ο Έλληνας μέσος.

Σε όλο το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν από τη μέση και μπροστά, προς την εστία του Χουτεσιώτη, με τον Ιωνικό να παλεύει να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς των ερυθρολεύκων, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ στην επίθεση έψαχνε την κόντρα που θα του έδινε την ευκαιρία να σκοράρει. Ούτε σε αυτό το κομμάτι όμως είχε επιτυχία.

Ο θετικός στο ντεμπούτο του Ρόντινεϊ

Όπως ήταν λογικό τα βλέμματα, πολλών, ήταν πάνω στον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ του Ολυμπιακού, τον ΡόντινεΪ. Ο αμυντικός από την χώρα του καφέ, έκανε το ντεμπούτο του με αρκετές κινήσεις επιθετικά, με πολύ καλές επαφές με τη μπάλα και καλές σέντρες στην αντίπαλη περιοχή. Έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και να δώσει έξτρα ενέργεια στη δεξιά πλευρά των ερυθρολεύκων.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, χωρίς να βρει τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 66′ όταν ο Μπιέλ δεν κατάφερε να μπει σωστά στη φάση με τον Χουτεσιώτη να τον σταματά, αφού πρώτα οι Χάμες και Μασούρας κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα. Παρόμοια φάση με τον Μασούρα να μην μπορεί να πλασάρει σωστά, αφού τον έκλεισαν δύο αμυντικοί, έγινε και στο 71ο λεπτό για τον Ολυμπιακό.

Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 81′ από το κόρνερ του Χάμες ο Μαούρας έπιασε εντυπωσιακά δυνατή κεφαλιά η μπάλα όμως πέραασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο 87′ ήρθε μία ακόμη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό από το γύρισμα του Ελ Αραμπί ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση σωστά με τη μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυντικών. Άλλη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 90+3 με σουτ του Σαμασέκου που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακό μείωσε τη διαφορά από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς και πλέον δείχνει πως μπαίνει και πάλι στο… κόλπο.

Η 11άδα του Ιωνικού σε σχηματισμό 5-4-1 απαρτίζεται από τους: Χουτεσιώτη, Φαντιγκά, Βαλεριάνο, Ρουμπουλάκου, Τσιριγώτη, Τσιγκρίνσκι, Λοβέρα, Σάκιτς, Άοσμαν και Μασάς

Η 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ιωνικό: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες και Μπακαμπού.

Keywords
Τυχαία Θέματα