Ιστιοπλοΐα: Μεγάλη επιτυχία η δράση της ΕΙΟ για τις γυναίκες

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της World Sailing και με αφορμή τον εορτασμό του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών – Steering the course σε συνδιοργάνωση με τον Ναυτικό Όμιλο «Ιστιοπλοΐα για όλους» Sailability Hellas.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε μαμάδες και κόρες, νεαρές και έφηβες γυναίκες που θέλουν να ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας.

Η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Νίκη Αναστασίου καλωσόρισε τις συμμετέχουσες και ευχαρίστησε την εμπνευστή του προγράμματος, χάλκινη

Ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου, τους συν-διοργανωτές ομίλους, υποστηρικτές και χορηγούς.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στις Γυναίκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναίκες με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής. Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Παρασκευή Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε στην έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση για τον καρκίνο του Μαστού.

Στην δράση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού, το μέλος Πάολα Γιαννοπούλου και οι Survivors, οι οποίες γνώρισαν το άθλημα και έζησαν την μοναδική εμπειρία να ταξιδέψουν με καταξιωμένες αθλήτριες της ιστιοπλοΐας.

Η δράση εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού Be Active και στο πρόγραμμα της Ελλάδας Be Active Hellas που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και προέδρου Γεώργιου Μαυρωτά και τον Εθνικό Συντονιστή – National Coordinating Body for the European Week of Sport του προγράμματος Διονύση Καρακάση.

Ο ΟΠΑΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ του Δήμου Καλλιθέας με τον πρόεδρο κ. Μανώλη Κωστάκη ενίσχυσε οικονομικά στην υλοποίηση των αναμνηστικών και διαφημιστικών της δράσης.
Την συνδιοργάνωση της δράσης ανέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Ιστιοπλοΐα για Όλους – Sailability Hellas με την πρόεδρο Κική Βεντούρη , τον αντιπρόεδρο κ. Σάββα Ασλανίδη, την έφορο Άννα Μαρία Szuberla, την ταμία Δέσποινα Κνηθάκη , τον αθλητή και πρωταθλητή του ομίλου Στράτο Αχλάτη – εκπροσώπου των αθλητών στο ΔΣ της ΕΙΟ, την αθλήτρια του ομίλου Βαρβάρα Τσότσου που εκπαίδευσε τα μικρά παιδιά στους ναυτικούς κόμπους και τον προπονητή του ομίλου Μάνο Καραμάνη.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ και προπονητής Αναστάσιος Μπουντούρης, Ολυμπιονίκης με 6 συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, συμμετείχε στην καθοδήγηση και διεξαγωγή της δράσης μέσα στη θάλασσα.

Συνεργάστηκαν οι παρακάτω όμιλοι: Ν.Ο.Τ.Κ., με τον έφορο Ιστιοπλοΐας Βασίλη Παπαδόπουλο και το μέλος Γιώργο Γουλιέλμο, Ν.Ο.Ε.Φ., με τον ιδιοκτήτη του σκάφους ανοιχτής θαλάσσης Δημήτρη Κουτσούκο, Ν.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ και ΣΕΑΝΑΤΚ παραχωρώντας σκάφη των ομίλων τους.

Στην διεξαγωγή της δράσης συμμετείχαν οι πρώην και νυν αθλήτριες: H Κατερίνα Γιακουμίδου OLY, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Τάνια Δανέζη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Μαρία Μπουγιούρη, οι πρωταθλήτριες Παναγιώτα Μηλιώνη, Ελίνα Βλουτόγλου, Μαρία Χριστίνα Κοντογιαννοπούλου, Μαρία Παπαναγιώτου, η Μεταξία Γώγου, η Άννα Μαρία Κασιμάτη και η αθλήτρια Καλλιόπη Κελαϊδη.

Την δράση υποστήριξαν :

Η Hope Genesis με τον πρόεδρο Στέφανο Χανδακά OLY, αντιπρόεδρο Α’ της ΕΙΟ και την Εύα Παπαδάκη Project Manager ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους σχετικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η ADHD Hellas με την πρόεδρο Σοφία Δρόσου, τον Κωνσταντίνο Αθανασίου και εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά και ενημέρωναν για το θέμα των ανθρώπων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Το Safe Water Sports ενημέρωσε για το σκοπό του Οργανισμού και για τους κανόνες ασφάλειας στο νερό και σε θαλάσσιες δραστηριότητες. Οι μικροί φίλοι ενημερώθηκαν για τα παραπάνω μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρουσίασε η υπεύθυνη Ελίζα Καραμπετιάν Νικοτιάν.

Στη δράση παραβρέθηκαν και στήριξαν ενεργά μέσω των χορηγών τους Arla Protein & Βίκος νερά, το γυναικείο σωματείο Πετοσφαίρισης ΑΓΣ Άρτεμις Κορυδαλλού «Ομάδα έξω από τις γραμμές» με τον επίτιμο Πρόεδρο κ. Σαραντέα και αθλήτριες της ομάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
H Κυριακή Ουδατζή πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπισμού “Olympism in Action” και διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο Χριστόφορος Κυφίδης της εταιρίας Ορθοπεδικός κόσμος – Κυφίδης, ο οποίος στηρίζει χορηγικά το πρόγραμμα των ατόμων με αναπηρία Blu Mediterraneo της ΕΙΟ σε συνεργασία με το Ιταλικό Ίδρυμα Fodazione Terzo Pilastro Internazionale.

Η εκπρόσωπος του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Λασκαρίδη, η Βούλα Κοσμίδου, εκπαιδευτικός και μέλος του «Τώρα Καλλιθέα» που στήριξαν ουσιαστικά την δράση παρέχοντας τον ηχητικό εξοπλισμό, αλλά και την δημοσιογραφική κάλυψη συνεντεύξεων.

Για την επικοινωνία της δράσης βοήθησαν η δημοσιογράφος του Alpha Βίκυ Χατζή, η CM Communications κα. Χρύσα Ματσαγκάνη.

Συμμετείχε η εταιρία Φαbrika Μusic, ο Γιώργος Στάμκος με την Drone Services και το Videography Club of Deere College με τους Λεονάρδο Χατζηανδρέου και την Mariana Apostolatos που επιμελήθηκαν τις συνεντεύξεις και την βιντεοσκόπηση της δράσης. Την φωτογράφηση ανέλαβε η Ματένια Σακάρη.

Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους:

O Ιωάννης Παρούτσας πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και στέλεχος του αθλητισμού. Η Olympian του Beach Volley Βασιλική Καραντάσιου, ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Γεώργιος Μαργωμένος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σύμβουλος της ΚΟΕ Παναγιώτης Αγγελέτος, η Γιώτα Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια MME και Επικοινωνία αθλητικό/πολιτικό περιβάλλον και η Κρινάνθη Γδοντέλη Επίκουρη Καθηγήτρια στη Διοίκηση αθλητικών και Ολυμπιακών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Οι εθελόντριες, Γιούλη Κόκλα, Μαρία Βρόντου, Αγγελική Στέλλα, Σέβη Δοβλέτογλου, Άσπα Κουλουμπλή και Αγγελική Ταράτσα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία της χορευτικής ομάδας της ιστιοπλόου Ειρήνης Κουρούβανη και της Αλίν Μπατανιάν – Χορεύτριας και Εισηγήτριας γιόγκα με την χορογραφία «Περπατώντας με τις παλάμες».

Χορηγοί της δράσης :

Η εταιρία Arena Greece που χορήγησε τα ειδικά ιστιοπλοϊκά μπλουζάκια των αθλητριών – κυβερνητών των σκαφών, η ODS για την δημιουργία των διαφημιστικών t-shirts, το Impresso Café – Bistro με την Κωνσταντίνα Κομνηνού που παρείχε σνακ και καφέ στους παρευρισκόμενους, ο Αλέξης Σακάρης που παρείχε τα εδέσματα, η Ιωάννα Γλυνού που προσέφερε τα κοσμήματα – Jos unique handmade jewels, η Ίρις Γιαννακοπούλου με την προσφορά των έργων της, η Βάσω Γρηγοριάδου με τα βιτρό καραβάκια και η Planet Copy με την εκτύπωση της αφίσας.

Στόχος της ΕΙΟ είναι η δράση να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί από κάθε Όμιλο, Δήμο και Περιφέρεια της χώρας.

Keywords
δραση, ειο, ειο, επιτυχια, world, hellas, ελλαδα, european, sport, hope, genesis, project, adhd, water, sports, ολυμπιακος, θεσσαλονικη, alpha, club, beach, volley, κοε, mme, arena, bistro, σνακ, προσφορες, planet, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, στρατος, θανασης γιαννακοπουλος, αγγελικη, ειρήνη παπαδοπούλου, το θεμα, γιογκα, γωγου, θαλασσα, θεμα, ιρις, κοε, προγραμμα, σνακ, alpha, mme, sport, ασπα, αλμα ζωης, αννα, αναπηρια, αρτεμις, αφορμη, βικος, βικυ, γεωργιου, γινει, δεσποινα, διοικηση, ευα, ευσταθιου, ελινα, εβδομαδα, ενεργα, επικοινωνια, εταιρια, ζωης, ιδρυμα, ιωαννα, κικη, κοσμηματα, μπλουζακια, μανο, μαρια, ναυτικο, νερο, νικη, ομιλος, ουσιαστικα, παιδια, παολα, περιβαλλον, σκαφη, σοφια, σωματειο, τμημα, υλοποιηση, φεστιβαλ, χριστινα, ιωαννης, κωνσταντινος, adhd, arena, beach, bistro, water, club, εθνικο, φιλοι, genesis, γιωτα, hope, hellas, project, κορες, κωνσταντινα, κυριακη, sports, planet, υπεροχη, volley, world, european
Τυχαία Θέματα