Ιταλία – Σλοβενία 85-89: Υπόθεση Ντόντσιτς η 7η θέση (highlights)

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά το κρίσιμο δεύτερο που έκρινε τον νικητή άνηκε στην Σλοβενία του μαγικού Λούκα. Σε όλο το πρώτο μέρος η ομάδα του Ποτσέκο ήταν μπροστά στο σκορ και με τους Φοντέκιο και Σπίσου έβρισκε τρόπο να είναι στην θέση του οδηγού. Όσο όμως το παιχνίδι πήγαινε προς το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου, τόσο η Σλοβενία έδειχνει να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να εκμεταλλεύεται τις εμπνεύσεις του Λούκα!

Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 41-42 και έμελλε η Σλοβενία να μην βρεθεί ποτέ ξανά πια πίσω στο σκορ, μέχρι και το φινάλε.

Ο Ντόντσιτς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο φλέρταρε με το triple double και θα ήταν ο πρώτος στην ιστορία των Μουντομπάσκετ που θα πετύχενε κάτι τέτοιο. Τελικά δεν τα κατάφερε για δύο ασίστ τελείωσε το ματς με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Συγκλονιστική στιγμή στο παιχνίδι όταν έξι λεπτά πριν το τέλος, σταμάτησε το παιχνίδι για να βγει από το ματς ο Τζίτζι Ντατόμε που έπαιζε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Όλο το γήπεδο όρθιο τον αποθέωσε, αντίπαλοι και συμπαίκτες τον αγκάλιαζαν, ενώ όλη η Εθνική Ιταλίας αγκαλιασμένη τον αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα