Κ21 Αγγλία – Ισπανία 1-0: Στην κορυφή 39 χρόνια μετά

Άστοχοι και οι δύο, τυχερή η Αγγλία

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Αγγλία μπροστά στο σκορ με 1-0 με φάουλ του Τζόουνς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το οποίο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τένας.

Από εκεί και πέρα και οι δύο ομάδες έπρεπε να έχουν σκοράρει σε άλλες φάσεις όπου και οι δύο είχαν κλασικές ευκαιρίες αλλά η αστοχία και οι τερματοφύλακες ήταν πάντα εκεί.

Άντεξε στην πίεση η Αγγλία

Οι Ισπανοί μπήκαν στο γήπεδο και πίεσαν άμεσα στο δεύτερο ημίχρονο. Έφτιαξαν πολλές φάσεις, κέρδισαν πολλά κόρνερ και σκόραραν με τον Αμπέλ Ρουίθ (51′) αλλά το γκολ

σωστά δεν μέτρησε ως όφσαϊντ.

Συνέχισαν να απειλούν και να ρισκάρουν με τις επιλογές τους αγωνιστικά καθώς στα τελευταία δέκα λεπτά ρίσκαραν για την ισοφάριση με μπροστάρη τον Γκάμπρι Βέιγκα που ήρθε από τον πάγκο.

Την ύστατη στιγμή, στην τελευταία φάση του αγώνα οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι όμως ο Άμπελ Ρουίθ δεν κατάφερε να σκοράρει με τους Ορόθ και Καμέγιο να είναι επίσης άστοχοι στην συνέχεια της φάσης.

Οι Άγγλοι άντεξαν στην πίεση και κατέκτησαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους τον τίτλο. Για πρώτη φορά μετά το 1984 όταν και πάλι είχε νικήσει την Ισπανία στον τελικό.

Αγγλία : Τράφορντ – Γκάρνερ, Κόουλγουιλ, Χάργουντ-Μπέλις, Άαρονς – Σμιθ Ρόου (66′ Μαντουέκε), Τζόουνς, Γκιμπς-Γουάιτ (73′ Άρτσερ), Γκόμες (73′ Σκιπ) – Γκόρντον (82′ Ντόιλ), Πάλμερ (82′ Έλιοτ)

Ισπανία : Τένας – Γκόμεθ (73′ Μπαρενετσέα), Παρέδες, Πατσέκο, Μιράντα – Μπλάνκο (83′ Καμέγιο), Μπαένα (59′ Ορόθ) – Ρόδρι (59′ Ρικέλμε), Σανθέτ (59′ Βέιγκα), Σέρτζιο Γκόμεθ – Ρουίθ

Keywords
Τυχαία Θέματα