Κακοκαιρία “Petar”: Δρόμοι ποτάμια σε Κέρκυρα και Πρέβεζα, κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά, προβλήματα στη Δ. Μακεδονία

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Petar” στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας, με τα νησιά του Ιονίου και περιοχές της δυτικής Μακεδονίας να καταγράφουν τις σημαντικότερες ζημιές.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργεία των δήμων και των περιφερειών των πληγεισών περιοχών έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που άφησε το πρόσκαιρο κύμα κακοκαιρίας.

Εγκλωβισμένοι σε Κέρκυρα
και Κεφαλονιά

Στο νησί της Κέρκυρας, δέκα τουρίστες εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι όταν ξέσπασαν οι βροχοπτώσεις. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σκάφος του λιμενικού και ιδιώτες προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ρεύματος στην περιοχή Κασσιόπη που εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήχησε στις περιοχές Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πρέβεζα.

Στην Κεφαλονιά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις. Οι περισσότερες καταγράφηκαν στην περιοχή του Μύρτου, την ώρα που αυτοκίνητα διέρχονταν από την περιοχή. Η κακοκαιρία προκάλεσε, επίσης, τη συσώρευση λάσπης και φερτών υλικών στον δρόμο, κλείνοντας προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλονιάς, όταν ενημερώθηκε ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα που είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσε στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλονιάς, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ποτάμια οι δρόμοι σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν τις πόλεις της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτιάμια και τους πολίτες να κλείνονται στα σπίτια τους για να προστατευούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη εικόνα και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρισμούς ανέμους και τη βροχή σε Καστοριά, ορεινά Γρεβενά και την περιοχή του Βοΐου της Κοζάνης ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Μακεδονία.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα