Καταλάβατε τι έγινε την τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο;

Τέτοιο θρίλερ δεν ξανάδαμε τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως αυτό που παίχτηκε στα βελγικά γήπεδα το βράδυ της 4ης Ιουνίου.

Τρεις ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι και το… τελευταίο λεπτό, τρεις φορές η κούπα άλλαξε χέρια και κατέληξε σε Aμβερσιανά με γκολ στο… 94ο λεπτό μετά από 66 χρόνια!

H Αντβέρπ, η Γκενκ και η Ρουαγιάλ Ουνιόν έφτασαν μέχρι την… πηγή στα πιο δραματικά πλέι οφ του βελγικού πρωταθλήματος

και την τελευταία αγωνιστική θα κρινόταν ο τίτλος στα παιχνίδια Γκενκ – Αντβέρπ και Ουνιόν – Κλαμπ Μπριζ.

View this post on Instagram

A post shared by Royale Union Saint-Gilloise (@rusg.brussels)

Με νίκη η Αντβέρπ κατακτούσε το πρωτάθλημα. Με ισοπαλία ήλπιζε σε στραβοπάτημα της Ουνιόν. Η Γκενκ ήθελε μόνο νίκη και απώλεια βαθμών της Ουνιόν, ενώ η τελευταία χρειαζόταν νίκη και ισοπαλία ή ήττα της Αντβέρπ! Χαμούλης!

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου των αγώνων που έγιναν την ίδια ώρα, η Γκενκ ήταν αυτή που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, καθώς κέρδιζε με 1-0 την Αντβέρπ, ενώ η Ουνιόν ήταν στο 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ.

View this post on Instagram

A post shared by KRC Genk (@krcgenkofficial)

Στο 46′ έγινε η… αλλαγή και ο τίτλος ήταν στα χέρια της Ουνιόν που είχε σκοράρει με τον Αντίνγκρα. Τα χαμόγελα κράτησαν μέχρι τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά.

Στο 89′ πάλι η Γκενκ βρέθηκε αγκαλιά με το πρωτάθλημα, αφού έκανε το 2-1 με τον Χάινεν, ενώ την ίδια στιγμή η Ουνιόν δεχόταν γκολ ισοφάρισης από την Κλαμπ Μπριζ!

Τα παιχνίδια πλησίαζαν στο φινάλε. Ήταν πια καθυστερήσεις. Η Ουνιόν δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από την Κλαμπ Μπριζ στο 93′ και η Γκενκ ήταν ένα… τρίλεπτο μακριά από το πρωτάθλημα. Στο 94ο λεπτό ο… σωτήρας Αλντερβάιρελντ έκανε το 2-2 για την Αντβέρπ. Η ομάδα από την Αμβέρσα άντεξε μέχρι το τέλος, η Ουνιόν δέχθηκε και τρίτο τέρμα από την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ και ο τίτλος τελικά βρέθηκε στη… σκονισμένη τροπαιοθήκη της Αντβέρπ! Αυτό και αν ήταν φινάλε!

View this post on Instagram

A post shared by Royal Antwerp F.C. (@royal_antwerp_fc)

Keywords
Τυχαία Θέματα