Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Όλα έτοιμα για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα – Αναφορές για πιθανή επίθεση της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Τελ Αβίβ

Για 4η νύχτα η Μέση Ανατολή φλέγεται, με την εκατόμβη των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.

Oι εικόνες από το Ισραήλ και τη Γάζα κόβουν την ανάσα και τα μέτωπα να πληθαίνουν, καθώς η Χεζμπολάχ μετέχει κανονικά στον πόλεμο και ρίχνει ρουκέτες από τον Λίβανο.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς σφυροκοπούν ανελέητα το Ασκελόν, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ. Το Iron Dome έχει αποκρούσει σχεδόν όλες τις ρουκέτες, έχει πληγεί ωστόσο ένα νοσοκομείο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από την επίθεση με ρουκέτες στο Ασκελόν.

Το Κανάλι

12, ένα από τα διασημότερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, μετέδωσε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στο Τελ Αβίβ με πυραύλους.

Το Ισραήλ την ίδια ώρα, συνεχίζει αδιάκοπα τον ανελέητο βομβαρδισμό της Γάζας, την ώρα που συγκεντρώνει στρατό και χερσαίες δυνάμεις ώστε να κάνει επίθεση και από τη στεριά.

Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων 24 ωρών χαρακτηρίζονται ως οι σφοδρότεροι στην 75χρονη διαμάχη Ισραηλινών–Παλαιστινίων και έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει από το Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στη σχετική ενημέρωση, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες.

Με τα όπλα στο χέρι οι Ισραηλινοί στρατιώτες

Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, για την εξουδετέρωση των κέντρων διοικήσεων της Χαμάς, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε την έγκριση της Βουλής για την αύξηση στον αριθμό των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000, την ίδια στιγμή που στα σύνορα με τη Γάζα έχουν ήδη λάβει θέσεις τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η πολεμική αεροπορία και το πυρβολικό του Ισραήλ σφυροκοπούσε ακατάπαυστα με χιλιάδες πυραύλους τις θέσεις της Χαμάς στην περιοχή, προετοιμάζοντας το έδαφος για το πεζικό.

Παρά την απειλή της Χαμάς ότι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε απροειδοποίητο βομβαρδισμό αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποιεί για μακρά μάχη που θα αφανίσει τους τρομοκράτες και “θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή”.

Από το έδαφος του Ισραήλ έχει εκδιωχθεί και ο τελευταίος μαχητής της Χαμάς που είχε εισβάλει το Σάββατο.

Πολλοί άμαχοι και ανήλικοι στα θύματα

Ένα τετράχρονο κορίτσι όμως, ήταν μεταξύ των νεκρών που ανασύρθηκαν σήμερα από τα ερείπια κτηρίου στη Γάζα, το οποίο ισοπεδώθηκε από ισραηλινό πλήγμα. Πολλοί άμαχοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο συγκεκριμένο κτήριο εν μέσω του σφυροκοπήματος που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ σε αντίποινα για την αιματοχυσία που προκάλεσε το Σάββατο η Χαμάς.

Η οικογένεια της 4χρονης Σαχίντ είχε εγκαταλείψει τη Χαν Γιούνις, αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο στην πόλη της Γάζας: “Στην προσπάθειά τους να μείνουν ζωντανοί, βρήκαν τον θάνατο… Ήρθαν εδώ, αναζητώντας καταφύγιο κοντά στις σκάλες, πιστεύοντας πως θα ήταν ασφαλείς. Το κτήριο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν”, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Νατζάρ.

Μαζί με άλλους εθελοντές, έσκαβε επί ώρες στα χαλάσματα του κτηρίου – το οποίο στέγαζε καταστήματα στο ισόγειο – αναζητώντας επιζώντες.

Ο 35χρονος Αμπού Αλά Ταΐρ – που έφυγε από την περιοχή Αμπασάν ελ Καμπίρα, κοντά στη Χαν Γιούνις – αφηγείται σε δημοσιογράφους πως “πολλά θύματα παραμένουν κάτω από τα ερείπια”. “Καμιά τοποθεσία της Γάζας δεν είναι ασφαλής! Όπως βλέπετε, χτυπούν παντού“, εξηγεί.

Τουλάχιστον 830 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 4.250 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού αποκλεισμένου θύλακα. Την ίδια ώρα εκτιμάται πως έχουν σκοτωθεί πάνω 1.000 Ισραηλινοί.

Ρουκέτες και από τον Λίβανο

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα το απόγευμα από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με πυρά πυροβολικού. Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι “ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από πεδιάδα στον νότιο Λίβανο προς τη Γαλιλαία” στο βόρειο Ισραήλ.

“Σε απάντηση στα πυρά που ερρίφθησαν από το λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος, Ισραηλινοί στρατιώτες απαντούν με πυρά πυροβολικού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Τονίστηκε μάλιστα ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν και οι 10 έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ εκτόξευσε σήμερα έναν κατευθυνόμενο πύραυλο με στόχο ένα ισραηλινό άρμα μάχης, τόνισαν δύο πηγές ασφαλείας στο Λίβανο. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο βομβάρδισε ένα φυλάκιο της Χεζμπολάχ σε απάντηση: “Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί”, τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

– Αργά το βράδυ βέβαια, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν, την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα