Κομμένα τα γέλια με τον Ζελένσκι

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια - ήταν μόλις το 2015 - που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπαιζε στην τηλεοπτική κωμική σειρά της ουκρανικής τηλεόρασης, ο «Υπηρέτης του Λαού», έναν καθηγητή που έγινε πρόεδρος της χώρας. Κι επειδή η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις, ο Ζελένσκι έγινε στην πραγματικότητα πρόεδρος της χώρας, τον περασμένο Απρίλη. 

Και πριν δυο ημέρες ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στην κουρασμένη από τον πόλεμο, την φτώχεια και την διαφθορά Ουκρανία, κερδίζοντας την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει πάρει ποτέ κόμμα στις βουλευτικές εκλογές

της χώρας. 

Ο «Υπηρέτης του Λαού»

Το κόμμα του Ζελένσκι που κέρδισε τελικά την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο δημιουργήθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2018 από τους ανθρώπους της τηλεοπτικής εταιρείας παραγωγής Κβαρτάλ 95, δημιουργό της σειράς που έπαιζε ο πλέον Ουκρανός πρόεδρος. Το κόμμα ονομάστηκε όπως και η σειρά, «Υπηρέτης του Λαού».

Με αυτό το όχημα, ο κωμικός Ζελένσκι, που έγινε διάσημος το 2006 από το σόου Dancing with the Stars, βρέθηκε σε ένα μόλις χρόνο στο τιμόνι της χώρας, χωρίς να έχει καμία πρότερη πολιτική περγαμηνή. Πώς έγινε όμως αυτό; Στη σειρά που έπαιζε ο Ζελένσκι, κατάφερε όντας ένας άσημος καθηγητής να πάρει την εξουσία της χώρας δημιουργώντας ένα δημοφιλές βίντεο στο οποίο ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαφθορά.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα