Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1 – 3: Το καθήκον της με ηγέτη Ντε Μπρόινε

Το πρώτο βήμα και με το… ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Μάντεστερ Σίτι, η οποία πέρασε από την έδρα της Κοπεγχάγης με 3 – 1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέδωσε για άλλη μία φορά εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με σκόρερ τους Ντε Μπρόινε (11’), Μπερνάρντο Σίλβα (45+1′) και Φόντεν (90+2′) πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8». Μάλιστα ο Βέλγος είχε και δύο ασίστ, όντας ο κορυφαίος

του γηπέδου.

Από την άλλη το σύνολο του Νέστρουπ προσπάθησε, ήταν ανταγωνιστικό και θα ψάξει για το… θαύμα στη ρεβάνς της Αγγλίας. Στο αποψινό ματς ισοφάρισε με το υπέροχο γκολ του Μάτσον (34′), όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Γκολ και θέαμα με προβάδισμα των «πολιτών»

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση της Μάντσεστερ Σίτι στο ματς, με τον Ντε Μπρόινε να απειλεί στο 4’, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά μετά οι «πολίτες» προειδοποίησαν εκ νέου την Κοπεγχάγη με τους Ντίας και Ακέ, με τον Πορτογάλο να βλέπει τον Γκραμπάρα να αποκρούει την προσπάθειά του και μετά τον Ολλανδό να χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι δυο τους το πέτυχε ο Ντε Μπρόινε στο 11’, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Φόντεν. Ο Άγγλος βρήκε εκπληκτικά τον Βέλγο, που με συρτό σουτ έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησε ο τραυματισμός του Γκρίλις, με τον πολύπειρο άσο να αποχωρεί στο 21’ και να αφήνει τη θέση του στον Ντοκού. Στο 23’ οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, μιας και γλίτωσαν το αυτογκόλ.

Από την προσπάθεια και το γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα από αριστερά, ο Βάβρο έβαλε το κεφάλι του με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι! Και αφού δε δέχτηκαν το 2-0 σε εκείνο το σημείο, «πάγωσαν» τον ρυθμό και χτύπησαν στο 34’.

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Champions League ο Μάτσον έκανε το 1-1 με φανταστικό σουτ. Ύστερα από λάθος του Έντερσον ο 24χρονος έπιασε μια… βολίδα και την έστειλε στα δίκτυα του Βραζιλιάνου στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του.

Όμως παρά την άνοδό τους στο γήπεδο οι Δανοί έκλεισαν το ημίχρονο πίσω στο σκορ. Οι Βρετανοί πήραν το προβάδισμα εκ νέου στο 45+1’ με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος βρέθηκε απέναντι στον Γκραμπάρα και με εξαιρετικό σκάψιμο νίκησε τον αντίπαλό του για το 2-1 του πρώτου μέρους.

«Έπεσε» ο ρυθμός – Το «καθάρισε» ο Φόντεν

Την προσπάθειά της να ισοφαρίσει ξανά έκανε στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου η Κοπεγχάγη, με το κόρνερ στο 50’ να περνάει ανεκμετάλλευτο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντε Μπρόινε τέσταρε τα αντανακλαστικά του Γκραμπάρα, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Βέλγου.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, με τη Μάντσεστερ Σίτι να το πηγαίνει σε πιο χαμηλή ταχύτητα, ούσα μπροστά στο σκορ. Στο 63’ η κεφαλιά του Χάαλαντ κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Τρία λεπτά μετά το σουτ του Φόντεν κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και στο 69’ ο Γκραμπάρα έβγαλε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του Ντοκού. Ο Χάαλαντ έφτασε κοντά στο 3-1 με την προσπάθειά του να κοντράρει και να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της Κοπεγχάγης.

Αυτό ήρθε τελικά στο 90+2′, με τον Φόντεν να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για τη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Η ταυτότητα του ματς:

Φάση των «16» του Champions League

Γήπεδο: «Parken Stadium»

Διαιτητής: Σάντσεθ

Σκόρερ: 34’ Μάτσον – 11’ Ντε Μπρόινε, 45+1’ Μπερνάρντο Σίλβα, 90+2′ Φόντεν

Κοπεγχάγη (Νέστρουπ): Γκραμπάρα – Γέλερτ, Βάβρο, Μακένα, Ντικς – Μάτσον (81’ Λάρσον), Φαλκ, Ντιόγκο Γκονσάλβες (70’ Χόιλουντ) – Ατσουρί (81’ Σόρενσεν), Κλάεσον (55’ Κορνέλιους), Ελιονούσι

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακέ – Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Νούνιες) – Γκρίλις (21’ λ.τρ. Ντοκού), Χάαλαντ, Φόντεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα