Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε σε ένα μήνα η θετικότητα – Τις τελευταίες ημέρες πέθαναν ασθενείς 39 και 27 ετών

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, στη χώρα μας παραθέτοντας τα νεότερα δεδομένα μίλησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας ΜαγιορκίνηςRemaining Time-0:00FullscreenMute

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παρουσίασε αρχικά τα στοιχεία από τις Περιφέρειες της επικράτειας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων έχουμε σήμερα, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά κρουσμάτων, ανέφερε

η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις έγκυες. Υπογράμμισε δε, πως δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο.

Ανέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι.

Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Ανέφερε πως έφυγαν από τη ζωή ασθενείς ηλικίας 39 και 27 ετών. Συγκεκριμένα ανέφερε “Σήμερα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ, με μεγάλες αυξήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές. Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο.”

Τόνισε πως αρκετές έγκυες νοσηλεύονται διασωληνωμένες απευθύνοντας έκκληση σε όσες γυναίκες εγκυμονούν να εμβολιαστούν.

Είναι στο χέρι μας να προστατευθούμε φορώντας μάσκα κάνοντας συχνά τεστ και εμβολιαζόμαστε είπε η υπουργός τονίζοντας πως αυτό είναι το μήνυμα από τη σημερινή ενημέρωση γιατί είναι πολλά τα κρούσματαΑύξηση θετικότητας

Για αύξηση του δείκτη θετικότητας έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με την καθηγήτρια διπλασιάστηκε ο δείκτης θετικότητας μέσα σε μόλις έναν μήνα, από το 1,09 στο 1,91, με τον κυλιόμενο αριθμό των τεστ να είναι σταθερός.

Εκανε λόγο για σημαντική επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα προσθέτοντας πως το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί και ότι είναι εμφανής η επέκταση του 4ου κύματος, τα ενεργά κρούσματα είναι 35.000, και σημαντική η πίεση στο σύστημα υγείας με αύξηση εισαγωγών κατά 35%.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου δεν παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας και στους φοιτητές, αλλά έχουμε αύξηση μετάδοσης μέσα σε εργασιακούς χώρους. Οι ηλικίες 35-55 ετών αποτελούν το 30% του συνόλου των κρουσμάτων.

Μίλησε για τήρηση των μέτρων προστασίας και αυξημένο testing στους ανεμβολίαστους, για την προστασία από την χορήγηση της τρίτης δόσης και απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

Τόνισε πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.621 ανά ημέρα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Αναφερόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα της επικράτειας, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως υπάρχουν 35.000 ενεργά κρούσματα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 35% τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα στη μετάδοση στους γονείς μαθητών στο 30%. Δεν υπάρχει αύξηση στους νέους 18-24 ετών.

Ιδιαίτερη μνεία στους ηλικιωμένους έκανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνοντας έκκληση να εμβολιαστούν παρθέτοντας στατιστικά που αφορούσαν τις πιθανότητες νοσηλείας και κατάληξης σε περίπτωση υποκείμενων νοσημάτων

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα