Κορωνοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό για καθολικό lockdown ενός μήνα

Κορωνοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό για καθολικό lockdown ενός μήναantoniamath11Τετ, 11/04/2020 - 20:43

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό, που θα ανακοινώσει αύριο τις οριστικές αποφάσεις, την εφαρμογή ενός καθολικού lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Σύμφωνα

με τα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 κρούσματα,το ύστατο κριτήριο για την κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ή όχι, απάντησε ότι οι εισηγήσεις βρίσκονται στα χέρια του Πρωθυπουργού και σύμφωνα με αυτές θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά και κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε και στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω των περιστατικών covid-19 και τον υψηλό αριθμό ατόμων που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «η χώρα σιγά σιγά περνάει στο κόκκινο».

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός O υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η πρόταση αφορά και κλείσιμο γυμνασίων και λυκείων. Article publish on Τετ, 11/04/2020 - 20:43 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα