Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown στην Αττική–Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown στην Αττική–Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»npiliosΠαρ, 02/26/2021 - 19:04

Παράταση του lockdown στην Αττική και στις περιοχές που ήδη ισχύει για άλλη μία εβδομάδα, έως τις 8 Μαρτίου στις 6:00 π.μ. και νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

«βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Αχαίας, Αρκαδίας και Εύβοιας και οι Δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου της Θεσσαλονίκης.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο», μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κορινθίας, Σάμου και Σύρου και οι Δήμοι Αρτέων, Διδυμοτοίχου, Λοκρών και Αμφιλοχίας, νώ βγαίνουν οι Δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Παραμένουν οι ακόλουθες περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίς Ολυμπίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά και στην Τσικνοπέμπτη, λέγοντας ότι δεν θα ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα, αλλά τα ισχύοντα, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς και τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, τόνισε ότι οι επιδημιολόγοι αξιολογούν τα στοιχεία και κάνουν τις εισηγήσεις τους και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα από την κυβέρνηση.

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Τσικνοπέμπτη και το άνοιγμα της αγοράς Article publish on Παρ, 02/26/2021 - 19:04 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα