Κρήτη: Σεκιουριτάς ξυλοκόπησε ξεναγό γιατί ήθελε να περάσει από το ξενοδοχείο για να κάτσει στη δημόσια παραλία

Την ώρα που το “κίνημα της πετσέτας” φουντώνει στη χώρα και εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, ακόμα μία -αδιανόητη- ιστορία έρχεται να καταδείξει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τις “ιδιωτικές παραλίες”. Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ένας ξεναγός κατήγγειλε πως τον ξυλοκόπησε ο σεκιούριτι ξενοδοχείου, γιατί ήθελε μαζί

με την παρέα του, να περάσουν μπροστά από την εγκατάσταση και να πάνε να κάτσουν στη διπλανή δημόσια παραλία. Σύμφωνα με το Star, ο ξεναγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς έχει υποστεί κάταγμα πάνω από το αριστερό του μάτι.

Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (στις 04:00), όταν ο ξεναγός μαζί με τέσσερις φίλες του πέρασαν μπροστά από το ξενοδοχείο, θέλοντας να πάνε στη διπλανή δημόσια παραλία.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ξεναγός, όταν ο σεκιούριτι τους αντιλήφθηκε, άρχισε να τους φωνάζει και τους αρνήθηκε την είσοδο. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν, αντάλλαξαν ύβρεις και ο άντρας της ασφάλειας χτύπησε στο πρόσωπο τον ξεναγό. Από το χτύπημα, μάλιστα, έπεσε κάτω και λιποθύμησε. Διακομίστηκε σε εφημερεύουν νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κάταγμα πάνω από το αριστερό του μάτι.

Τι αναφέρει ο ξεναγός

Ο ίδιος ο ξεναγός μιλώντας στο neakriti.gr, αναφέρει: “Είμαι ξεναγός, ξέρω που μπορώ να πάω και που όχι. Δεν είχαμε σκοπό να καθίσουμε μπροστά τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, θέλαμε να πάμε παραδίπλα και απλά έπρεπε να περάσουμε μπροστά από αυτό το τμήμα. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, περάσαμε τα βράχια με τις τέσσερις κοπέλες και όταν μας είδε ο άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη του ξενοδοχείου, άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν θα καθίσουμε σε αυτό το σημείο, όμως μάταια”.

Η παρέα του ξεναγού φοβήθηκε από τις φωνές και επιχείρησαν να γυρίσουν πίσω: “Οι κοπέλες τρόμαξαν και μου είπαν να γυρίσουμε, τότε μου φώναξε “άντε γ@@ου’” και με τη σειρά μου τον έβρισα κι εγώ. Αφού είχαμε βγει στο δρόμο, ήρθε με χτύπησε στο πρόσωπο και πέφτοντας χτύπησα στο οδόστρωμα. Τα κορίτσια μου είπαν ότι λιποθύμησα. Αφού γυρίσαμε σπίτι και είδα τα τραύματα αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο”, αναφέρει.

Αγανακτισμένος ο ίδιος διερωτάται αν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας: “Κάθε επιχείρηση που γειτνιάζει με παραλία οφείλει να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουόμενων -αν δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση- μέσω των εγκαταστάσεών της. Αν με κάποιο τρόπο μια επιχείρηση προσπαθεί να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία (με αποτρεπτικές πινακίδες, περιφράξεις ή φύλαξη) οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην Αστυνομία. Μοναδική εξαίρεση, οι λιγοστές οργανωμένες πλαζ για τις οποίες έχει θεσπιστεί εισιτήριο”, υποστηρίζει.

Ο ξεναγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου πρόκειται να παραμείνει μέχρι και αύριο, καθώς έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το αριστερό του μάτι.

Η απάντηση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία σύμφωνα με τον ξεναγό απάντησε πως πληρώνει πολύ ακριβό ενοίκιο στον δήμο για την παραλία για αυτό και δεν αφήνουν κάποιον να καθίσει και φυλάσσετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στην παραλία του ξενοδοχείου είναι μέσω ενός εστιατορίου, το οποίο αφήνει κάθε νύχτα το δρομάκι ανοιχτό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ξεναγός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο μιλώντας στο neakriti.gr υποστηρίζει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει έξω από το κατάλυμά τους, πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ότι ο υπάλληλος σεκιούριτι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτηρίου.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα