Κύπελλο για Metaforespress, πρωτάθλημα για Over

Οι ομάδες των Μetaforespress και Over FM ήταν οι πρωταγωνίστριες φέτος στο Πρωτάθλημα Τύπου, κατακτώντας το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Πρωταθλητής Τύπου για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Over FM

Με τον τελικό του Πρωταθλήματος Τύπου έπεσε η αυλαία της φετινής διοργάνωσης. Μεγάλος νικητής ο Over FM, που επικράτησε 3-0 του iefimerida.gr και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Ο τελικός διεξήχθη το Σάββατο 17 Ιουνίου

στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» και μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ATTICA TV. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο.

Τον τελικό του Πρωταθλήματος Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού και νυν βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Γαβαλάς, ο πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Νίκος Καρούλιας και πολλοί άλλοι.

Στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» βρέθηκαν, επίσης, επιφανή στελέχη του δημοσιογραφικού χώρου και αρκετός κόσμος, φίλαθλοι των δύο φιναλίστ και όχι μόνο, ενώ να σημειωθεί ότι τον τελικό συνέδραμαν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Ερυθρός Σταυρός, με ασθενοφόρο και διασώστες αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο Over FM ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με γκολ του Πανταζόγλου και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Γρίβα στο 18ο λεπτό, με το 2-0 να είναι το σκορ του α’ ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, το iefimerida προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς αποτέλεσμα, μένοντας και με 10 παίκτες στο 67′. Το τελικό 3-0 «έγραψε» στο 79ο λεπτό και πάλι ο Γρίβας.

Την απονομή του τροπαίου στους νικητές έκανε ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Νικητής το metaforespress, 4-0 το Sportime σε τελικό-γιορτή

Σε έναν τελικό-γιορτή του ποδοσφαίρου, με διαιτητές Super League, το metaforespress.gr κατέκτησε το Κύπελλο Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» (αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της αθλητικής δημοσιογραφίας), επικρατώντας του Sportime με σκορ 4-0.

Ο τελικός διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Τραχώνων του Δήμου Αλίμου και μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ATTICA TV. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.

Τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ΝΔ Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΤΥΠ Αθηνών Νίκος Μιχαλίτσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κωστούρος, με εξειδίκευση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερα τιμητικό για τον θεσμό του Πρωταθλήματος Τύπου εν γένει ήταν και το γεγονός ότι τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» διηύθυνε ο Άγγελος Ευαγγέλου, πασίγνωστος διαιτητής Super League και διεθνής διαιτητής VAR, με βοηθούς διαιτητές (επίσης από τη Super League) τους Λυκούργο Τσολακίδη και Χρήστο Μητροφάνη, και τέταρτο διαιτητή τον Παναγιώτη Τσολακίδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, το metaforespress.gr μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είναι ενδεικτικό ότι στο 7ο λεπτό είχε πετύχει ήδη δύο γκολ, με δράστη τον Αλέξη Λατσούνα -και τα δύο γκολ, μάλιστα, προήλθαν από ασίστ του Μάριου Πάνου. Στη συνέχεια, το Sportime προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε περισσότερο και έχασε ευκαιρίες, ωστόσο σε μια αντεπίθεση προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (στο 39ο λεπτό συγκεκριμένα) το metaforespress πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Δημήτρη Σάκκα, ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια και ακόμα μία ασίστ του Μάριου Πάνου. Στο δεύτερο μέρος το Sportime έκανε την ύστατη προσπάθεια να «γυρίσει» τον αγώνα, αλλά με το τρίτο προσωπικό του γκολ στο 67’ ο Λατσούνας σφράγισε τη νίκη της ομάδας του και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Φυσικά, πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όσους μάς στήριξαν έμπρακτα τη φετινή σεζόν και βοήθησαν στη διάδοση του μηνύματος της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μέσω του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και συγκεκριμένα σε: ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΠΣΑΤ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής, Coca-Cola 3E, A4B τεχνική εταιρεία κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα