Λαμία-ΑΕΚ 1-3: Ασταμάτητη και… πεινασμένη για τον τίτλο (videos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόρντιν Άμραμπατ που έβγαλε δύο ασίστ σε στατικές φάσεις, η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 τη Λαμία και παρέμεινε στην κορυφή της Super League, όπου έστω και προσωρινά αποσπάστηκε 4 βαθμούς από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Ο Βίντα άνοιξε το σκορ στο 17′ μετά από κόρνερ του Άμραμπατ,

ο Ελίασον το 0-2 στο 41′ και ο Τσούμπερ μετά από φάουλ του Μαροκινού στο 63′ με γυριστή κεφαλιά το 0-3. Η Λαμία μείωσε στο 64′ με τον Σίντκλεϊ, με την ομάδα του Βόκολου να παραμένει στους 34, τέσσερις παραπάνω από τον 7ο Αστέρα Τρίπολης.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τον Έκι Πόνσε να επιστρέφει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος όμως δεν είχε μαζί του τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, λόγω τραυματισμού.

Προβλήματα και για τον Λεωνίδα Βόκολο, καθώς εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Καρλίτος, Μαρτίνεθ και ο τραυματίας Τσιλούλης.

Αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, δεν κινδύνευσε καθόλου

Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο από την αρχή του ματς και να παίζει στο μισό γήπεδο τη Λαμία κύλησε σχεδόν όλο το πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 7′, όταν ο Πινέδα μπήκε ωραία στην περιοχή, έκανε το γύρισμα με τον Ελίασον να βρίσκει με τακουνάκι τη μπάλα, αλλά όχι και εστία.

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 17′, από στατική φάση. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα εντελώς αμαρκάριστος πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 27′ ο Ελίασον έκανε το γύρισμα, ο Τσούμπερ εκτέλεσε στην κίνηση, πάνω από την εστία του Κοσέλεφ η μπάλα και στο 32′ ήρθε η πρώτη τελική της Λαμίας: ο Τόσιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Στάνκοβιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ άγγιξε δεύτερο γκολ στο 35′, όταν από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Σιντιμπέ, η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και όλοι πίστεψαν πως κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να αποκτά προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς στο 41′ ο Σίντκλεϊ εκτέλεσε πλάγιο στη μεσαία γραμμή, ο Τόσιτς έχασε τη μπάλα από τον Πινέδα, ο οποίος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και με ωραία πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Ελίασον να σημειώσει το 0-2 με ψύχραιμο πλασέ.

“Καθάρισε” ο Τσούμπερ, μείωσε ο Σίντκλεϊ, αλλά ως εκεί…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Λαμία να απειλεί, όταν στο 48′ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Σλίβκα, ο Λιθουανός γύρισε τη μπάλα για τον Τόσιτς, αλλά ο Βίντα με σωτήριο τάκλιν έκοψε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Ελίασον πέρασε ωραία για τον Πινέδα που σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κοσέλεφ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Όπως έκανε και στο 54′, όταν ο Τσούμπερ έβγαλε εκπληκτική κάθετη για τον Ελίασον που βρέθηκε απέναντι από τον Κοσέλεφ, με τον γκολκίπερ της Λαμίας να αποτρέπει το 0-3 με το πόδι.

Στο 57′ σουτ του Σίντκλεϊ, ο Στάνκοβιτς έπεσε και έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στο 63′ η ΑΕΚ βρήκε ακόμα ένα γκολ από στατική φάση. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τσούμπερ έκανε ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά σημείωσε το 0-3!

Ένα λεπτό μετά, η Λαμία πέτυχε γκολ, όταν ο Σίντκλεϊ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή καιμ με δυνατό σουτ από δύσκολο γωνία νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-3.

Στο 67′ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία για το 1-4. Ο Ελίασον σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κοσέλεφ έδιωξε δύσκολα, στη συνέχεια ο Άμραμπατ έβγαλε σέντρα και ο Σουηδός με κεφαλιά είδε τη μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Η Λαμία πλησίασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 76′. Η ομάδα του Βόκολου κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα, ο Σιμόν μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Σίντκλεϊ εκτέλεσε στην κίνηση με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με σπουδαία επέμβαση και στη συνέχεια από τη σέντρα του Λέικ, ο Σιμόν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Στο 89′ με τον Φερνάντες να βγάζει ωραία πάσα στον Μάνταλο, ο οποίος από δύσκολη γωνία σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων της Λαμίας, ενώ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Πήλιος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ και έτσι έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα το 1-3.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (59′ Σαντάνα), Νούνιες, Σίντκλεϊ, Τόσιτς (59′ Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Άμραμπατ (81′ Πισάρο), Ελίασον (81′ Φερνάντες), Πόνσε (81′ Αραούχο).

Keywords
Τυχαία Θέματα