Λαμίν Γιαμάλ: Aν είσαι αρκετά καλός, είσαι αρκετά μεγάλος!

Δύο ασίστ σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος με τους «μπλαουγκράνα» και ονειρεμένο ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας. Σκόραρε στο εντυπωσιακό 7-1 στη Τιφλίδα απέναντι στη Γεωργία και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε και σκόραρε για την Εθνική Ισπανίας. Την Τρίτη το βράδυ μάλιστα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στην αναμέτρηση με την Ισπανία, καταγράφοντας και άλλο ρεκόρ.
Σπάνια στην ιστορία, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα έχουμε δει περίπτωση σαν αυτή του νεαρού ακραίου επιθετικού. Φανταστείτε ότι το ντεμπούτο του με την Ισπανία, έγινε σε μικρότερη

ηλικία από αυτή των Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Γιόχαν Κρόιφ, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε χρόνια πριν από αυτό του Αλφρέντο Ντι Στέφανο και έξι χρόνια από πριν από το ντεμπούτο του Ζινεντίν Ζιντάν!

Ποιος λοιπόν ασχολείται με την ηλικία. Σημασία έχει το ταλέντο του κάθε ποδοσφαιριστή. Όπως κήρυττε πεισματικά και ο Γιόχαν Κρόιφ, «η ηλικία δεν είναι συναφής: Αν είσαι αρκετά καλός, είσαι αρκετά μεγάλος».
Αυτό είναι λοιπόν άλλο έναν σπουδαίο ταλέντο που ξεπηδάει από τη φημισμένη Masia. Πριν από τον Γιαμάλ, ο νεότερος παίκτης και σκόρερ της Ισπανίας ήταν ο Γκάβι, επίσης προϊόν των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Από τους υπόλοιπους οκτώ παίκτες στους 10 νεότερους πρωτοεμφανιζόμενους της «La Roja», τέσσερις, οι Ανσού Φάτι, Μπόγιαν Κρίκιτς, Πέδρι και Σεσκ Φάμπρεγκας, «φοίτησαν» για πολλά χρόνια στη Masia. Ο Λαμίν Γιαμάλ ζει λοιπόν το όνειρο κάθε 16χρονου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας του Γιαμάλ, παραθέτουμε τα εννέα ρεκόρ που έχει ήδη στην κατοχή του, αφότου έκλεισε τα 16 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο.

1. Ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα: Σε ηλικία 15 ετών και 290 ημερών έπαιξε εναντίον της Ρεάλ Μπέτις.

2. Ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος με την Barca Atletic (Μπαρτσελόνα Β΄): Σε ηλικία 15 ετών και 297 ημερών, σε ματς κόντρα στην Ελντένσε.

3. Ο νεότερος πρωταθλητής της La Liga: 15 ετών και 305 ημερών (απέναντι στην Εσπανιόλ), καταρρίπτει το ρεκόρ του Μαρκ Μουνιέσα (17 ετών και 51 ημερών).

4. Ο νεότερος παίκτης της La Liga στον 21ο αιώνα: 16 χρόνων και 38 ημερών στο ματς κόντρα στην Κάντιθ, έσπασε το ρεκόρ του Φαμπρίς Ολίνγκα (16 ετών και 112 ημερών).

5. Ο νεότερος παίκτης που είχε ασίστ στη La Liga τον 21ο αιώνα: 16 ετών και 45 ημερών, εναντίον της Βιγιαρεάλ. Σπάει το ρεκόρ του Χουάνμι Χιμένεθ (16 χρόνων και 311 ημερών).

6. Ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος για την Ισπανία: 16 ετών και 57 ημερών κόντρα στη Γεωργία. Σπάει το ρεκόρ του Γκάβι (17 ετών και 62 ημερών).

7. Ο νεότερος σκόρερ για την Ισπανία: 16 ετών και 57 ημερών, γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γεωργία, καταρρίπτει επίσης το ρεκόρ του Γκάβι (17 ετών και 304 ημερών).

8. Ο νεότερος παίκτης που σκόραρε σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: 16 ετών και 57 ημερών, που πέτυχε επίσης απέναντι στη Γεωργία. Σπάει το ρεκόρ του Γκάρεθ Μπέιλ (17 χρόνια και 83 ημέρες).

9. Στην αναμέτρηση με την Κύπρο το βράδυ της Τρίτης επιλέχθηκε στους 11 αρχικούς και έγινε σε ηλικία 16 χρόνων και 61 ημερών, ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα σε αγώνα της Ισπανίας.

Ένα ρεκόρ που δεν θα σπάσει, είναι αυτό του νεότερου παίκτη που αγωνίστηκε ποτέ στο Champions League, καθώς είναι ήδη μεγαλύτερος από τον Γιουσούφα Μουκόκο (16 ετών, 27 ημερών) όταν εμφανίστηκε στη διοργάνωση για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμίν Γιαμάλ,lamin giamal