Λεβερκούζεν: «Χτυπούν» μετά το 90’ οι «ασπιρίνες» (video)

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έφτασε για μια ακόμα φορά κοντά στην πρώτη της φετινή ήττα, αλλά κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόμπερτ Άντριχ. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που οι «ασπιρίνες» σκόραραν τη φετινή σεζόν μετά το 90, αλλά η 15η σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αρχή είχε γίνει στο εκτός έδρας 8-0 επί της Οτένσεν για το γερμανικό Κύπελλο, όταν ο Άνταμ Χλόζεκ σκόραρε στο 90’. Στη συνέχεια, η Λεβερκούζεν είχε σκοράρει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων

με τον Γερεμί Φρίμπονγκ στο εντός έδρας 3-0 επί της Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα. Το τρίτο ματς ήταν κόντρα στη Σαντχάουζεν, για το κύπελλο, όταν ο Αμίν Αντλί είχε σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τέταρτο φετινό ματς ήταν το εκτός έδρας με την Καραμπάκ για τη φάση των ομίλων του Europa League, όταν ο Βίκτορ Μπονιφάς χάρισε τη νίκη 1-0 στην ομάδα του με πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε σκοράρει και ο Εζεκιέλ Παλάσιος στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Άουγκσμπουργκ για το πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησε το «διπλό» (3-2) στην έδρας της Λειψίας, με γκολ του Πιέρο Ινκαπίας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η πρώτη φορά, που οι «ασπιρίνες» γλίτωσαν την ήττα με γκολ στις καθυστερήσεις, ήταν με το πέναλτι του Παλάσιος στο 90+4’ της εκτός έδρας αναμέτρησης με τους Βαυαρούς (2-2). Η Στουτγάρδη την… είχε πατήσει και στο κύπελλο, καθώς είχε ηττηθεί 3-2 από τη Λεβερκούζεν εκτός έδρας, με γκολ του Γιόναταν Τα στο 90’. Τη δεύτερη φορά που η Καραμπάκ δέχτηκε γκολ από τη Λεβερκουζεν μετά το 90’ ήταν στο εντός έδρας 2-2 για τη φάση των «16» του Europa League, όταν ο Πάτρικ Σικ ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στη ρεβάνς της Γερμανίας, οι «ασπιρίνες» σημείωσαν δυο γκολ και πάλι με τον Σικ στο 90+3’ και 90+7’ για να πάρουν τη νίκη 3-2.

Ο Σικ έχει τα περισσότερα γκολ μετά το 90’ για τη Λεβερκούζεν, καθώς μετά την Καραμπάκ, θύμα του ήταν και η Χόφενχαϊμ στο εντός έδρας 2-1 για το πρωτάθλημα. Τότε είχε σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Επόμενη ομάδα που δέχτηκε γκολ μετά το 90’ από τις «ασπιρίνες» ήταν η Γουέστ Χαμ, στα προημιτελικά του Europa League, όταν ο Βίκτορ Μπονιφάς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο εντός έδρας ματς της ομάδας του, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Βέρντερ Βρέμης είχε δεχτεί πέντε γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Λεβερκούζεν και τα τρία από αυτά ήταν από τον Φλόριαν Βιρτς. Το τρίτο ήρθε σε το 90’ της αναμέτρησης.

Η δεύτερη φορά που η Λεβερκούζεν έφτασε κοντά στην ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα, ήταν στο εκτός έδρας ματς με την Ντόρτμουντ (1-1). Ο Τζόσιπ Στάνισιτς κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα του στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και διατήρησε το αήττητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα