Λίβερπουλ-Έβερτον 0-2 : Χωρίς τελειωμό η κατηφόρα των πρωταθλητών (hls)

Λίβερπουλ-Έβερτον 0-2 : Χωρίς τελειωμό η κατηφόρα των πρωταθλητών (hls)mkatsafaΣάβ, 02/20/2021 - 21:42

Με ένα γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ένα στο τέλος, η Έβερτον πήρε μεγάλη νίκη και έπιασε τη Λίβερπουλ στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αυτές οι 4 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες της ομάδας του Κλοπ συνιστούν ένα απίστευτο αρνητικό ρεκόρ, καθώς την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό, ήταν τον Δεκέμβριο του 1923!

Με γκολ από

τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ντέρμπι του «Μέρσεϊσαϊντ», όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Ριτάρλιζον, εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Χάμες Ροντρίγκες και άνοιξε το σκορ. Μάλιστα αυτό ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ που πετυχαίνουν τα «ζαχαρωτά» εναντίον της Λίβερπουλ, μετά το γκολ του Ολιβιέ Ντακούρ στο 1ο λεπτό, τον Απρίλιο του 1999.

Στο 20΄η ομάδα του Κλοπ απείλησε, αλλά το σουτ του Χέντερσον έδιωξε εντυπωσιακά ο Πικφορντ. Η κακοδαιμονία για τους «κόκκινους» συνεχίστηκε, με άλλον έναν τραυματισμό, αυτή τη φορά του Χέντερσον που στο 30΄έφυγε για να πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας ο Φίλιπς ως παρτενέρ του Καμπάκ, το 14ο διαφορετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα 25 ματς της Premier League που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Λίβερπουλ!

Λίγο αργότερα μάλιστα η Έβερτον βρέθηκε κοντά στο 2-0 αλλά ο Άλισον έδιωξε εκπληκτικά την κεφαλιά του Κιν.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ να πιέζει με πρωταγωνιστή τον Μανέ που είχε δύο τελικές προσπάθειες στο ξεκίνημα (51΄, 53΄). Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά η Έβερτον με καλή αμυντική λειτουργία δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και μάλιστα στο 81ο λεπτό σε μία αντεπίθεση ο Κάλβερτ-Λιούιν ανατράπηκε από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον Σίγκουρτσον που ανέλαβε την εκτέλεση, να νικάει τον Άλισον για το 2-0.

Η Έβερτον πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League μετά το 1999 και την πρώτη της νίκη γενικά επί της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, μετά το 2010.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Καμπάκ, Χέντερσον (30΄Φίλιπς), Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (63΄Σακίρι), Τιάγκο (87΄Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο
Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Γκόντφρι, Ντιν, Ντουκουρέ, Ντέιβις, Γκόμες (59 Σίγκουρντσον), Χάμες (62΄Κάλβερτ-Λιούιν), Ρισάρλιζον (86΄  Ιγουόμπι)

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool F.C - Ποδόσφαιρο Everton - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool FC ΑΓΓΛΙΑ Για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι γενικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ και 4ο σερί στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ έφυγε ηττημένη από το γήπεδο στο μεγάλο ντέρμπι του «Μέρσεϊσαϊντ». Article publish on Σάβ, 02/20/2021 - 21:42 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα