Λίβερπουλ: Στέφαν Μπάιτσετιτς. Ένα νέο αστέρι γεννιέται

Κατάγεται από το Βίγκο, στη βορειοδυτική Ισπανία, και έπαιξε στη Θέλτα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Μπορεί να αγωνιστεί με άνεση σε θέση αμυντικού χαφ και στόπερ. Γεννήθηκε το 2004 από Ισπανίδα μητέρα και Σέρβο πατέρα, τον Σερντάν, ο οποίος έπαιξε 3 σεζόν με τη Θέλτα και συμπαίκτη τον Μαζίνιο, τον πατέρα του μέσου της Λίβερπουλ, Τιάγκο Αλκάνταρα!
Οι “κόκκινοι” πλήρωσαν το ποσό των 250.000 ευρώ για να τον φέρουν στο Merseyside τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Μπάιτσετιτς ξεκίνησε στην ομάδα U16 της Λίβερπουλ,

αλλά μέχρι το τέλος της περιόδου 2020-21, ήταν σταθερός στην ομάδα U18 του Μαρκ Μπριτζ-Γουίλκινσον, παίζοντας κυρίως ως κεντρικός αμυντικός.

2 – Liverpool’s Stefan Bajcetic (18y 65d) has become the second youngest Spanish scorer in the Premier League after Cesc Fàbregas for Arsenal against Blackburn in August 2004 (17y 113d). Entrance. pic.twitter.com/dWouSnHDWa

— OptaJoe (@OptaJoe) December 26, 2022

Την επόμενη σεζόν άρχισαν οι…ψίθυροι. «Υπογράψαμε ένα διαμάντι», είχε πει μια πηγή της ακαδημίας του Λίβερπουλ. Εμφανίστηκε στο UEFA Youth League κόντρα σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μίλαν, η Πόρτο και τον Νοέμβριο του 2021, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα 17α γενέθλιά του, είχε προσκληθεί να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα.
Εκεί τράβηξε τα βλέμματα του Κλοπ και του επιτελείου του. Ο Γερμανός τεχνικός είπε αμέσως ότι θα μπορούσε να παίξει γρήγορα ως Νο.6.

18-year-old Stefan Bajcetic scores his first senior goal for Liverpool two minutes after being subbed on against Aston Villa pic.twitter.com/SPKthNVi2q

— B/R Football (@brfootball) December 26, 2022

Ο ΝΕΟΣ ΦΑΜΠΙΝΙΟ;
Θα μπορούσε άραγε να γίνει ο μακροπρόθεσμος διάδοχος του Φαμπίνιο στο Άνφιλντ, θα αναρωτηθεί κάποιος;
Ο Φαμπίνιο έχει κερδίσει τρόπαια με τη Λίβερπουλ, είναι ένας καθιερωμένος διεθνής Βραζιλιάνος παίκτης και έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ στον κόσμο.
«Ο τρόπος που παίζει, νομίζω, είναι ο καλύτερος και προσπαθώ πάντα να τον κοιτάζω και να μαθαίνω από αυτόν», είπε ο Μπάιτσετιτς.«Είναι προφανώς δύσκολο να παίζεις όπως εκείνος, αλλά προσπαθώ πάντα να τον κοιτάζω και να μαθαίνω από τη θέση του, το πρέσινγκ του και όλα αυτά».

Φαίνεται ότι ο Μπάιτσετιτς, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε για τη Λίβερπουλ στο Champions League (τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Άγιαξ), με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Άστον Βίλα, έγινε επίσης ο δεύτερος νεαρότερος Ισπανός που σκοράρει στην Premier League (μετά τον Φάμπρεγκας) και ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα (μετά τους Όουεν, Στέρλινγκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα