Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Λύγισε στα πέναλτι (vids)

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η μέρα του. Αυτό αποτυπώθηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο χορτάρι. Η Λουντογκόρετς βρήκε και τα έκανε, κόντρα σε μία ομάδα που ακόμα δεν πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο, και «φωνάζει» για ενίσχυση.

Οι Βούλγαροι ήταν καλύτεροι συνολικά και έχοντας τη τύχη με το μέρος τους κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση (0-1 το ημίχρονο με γκολ του Εμβιλά). Ο Σεμέδο έβαλε αυτογκόλ και ο Ανδρούτσος χάρισε ένα πέναλτι, για να έρθει η ανατροπή.

Οι Πειραιώτες οφείλουν να ανασυνταχθούν

γρήγορα, να ξεπεράσουν το σοκ και να συγκεντρωθούν στην επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση (με Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ).

Άνιαρο ξεκίνημα και η «μάχη» του κέντρου

Στα πρώτα 25 λεπτά, Ολυμπιακός και Λουντογκόρετς περιορίστηκαν σε παθητικό αμυντικό ρόλο, σα να ήταν φοβισμένοι να βγουν στην επίθεση. Λογικό μέχρι ενός σημείου αφού, αφού διακυβευόταν μία πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν η Λουντογκόρετς απείλησε πρώτη με τον Κάουλι στο 18ο λεπτό, σαν να αφυπνίστηκαν οι Πειραιώτες. Άρχισαν να ανεβαίνουν μέτρα και μαζί και «στροφές».

Πέντε λεπτά ήταν… Olympiacos και βρήκε γκολ

Από το 27′ έως και το 32′ ο Ολυμπιακός έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Ήταν για πέντε λεπτά ο Ευρωπαίος… Olympiacos που είχαμε συνηθίσει.

Η πρώτη απειλή ήρθε με τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί, ο οποίος με όμορφη κίνηση φουνταριστού, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Βουλγάρων.

Ένα λεπτό αργότερα, με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Καμαρά βρήκε ιδανικά τον Μασούρα στην αριστερή πλευρά, όπως επιτίθετο ο Ολυμπιακός. Ο Έλληνας διεθνής κατέβασε πανέμορφα και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί πετάχτηκε ο Γιάν Εμβιλά και με όμορφο πλασέ στη κίνηση δεν θα μπορούσε να λαθέψει, γράφοντας το 0-1.

Ο «σωτήρας» Μπα με τα τάκλιν του

Στα εναπομείναντα σκάρτα 15 λεπτά μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου ο Μπα αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστής. Αρχικά στο 37ο λεπτό, έκοψε τον Πιέρο Σωτηρίου μέσα στη περιοχή, και στο 42′ με παρόμοιο τάκλιν έκοψε ακόμα μία επικίνδυνη προσπάθεια της Λουντογκόρετς.

Σκιά του καλού του εαυτού με τέταρτο «εφιάλτη»

Μέσα σε 13 λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να δεχθεί την ανατροπή. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν μόνοι τους τα… μάτια τους κάνοντας εύκολο το έργο της Λουντογκόρετς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να πατήσει εύκολα στη περιοχή.

Στο 49ο λεπτό ο Ρουμπέν Σεμέδο έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, προσπαθώντας να απομακρύνει μέσα από τη μικρή περιοχή. Κακή εκτίμηση της φάσης από τον Πορτογάλο και μοιράια αυτογκόλ για την ισοφάριση.

Στο 58ο λεπτό ο Ανδρούτσος υπέπεσε σε πέναλτι μετά από τσίμπημα της μπάλας του Ντεσπόντοφ. Ο Πιέρος Σωτηρίου με εξαιρετική εκτέλεση, υπέγραψε την ολική ανατροπή (2-1) στέλνοντας τον Τζολάκη στην άλλη πλευρά.

Το «show» του διαιτητή Γκρίνφελντ και η ισοφάριση του επωφελημένου Ολυμπιακού

Στο 64ο λεπτό αυτά που έγιναν δεν περιγράφονται. Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από πολύ επικίνδυνη προβολή αμυνόμενου της Λουντογκόρετς. Ο διαιτητής από το Ισραήλ, Γκρίνφελντ δεν υπέδειξε κάτι, παρά μόνο κόρνερ αρχικά αλλά εν συνεχεία ακούγοντας και το VAR με την ενδοεπικοινωνία, καταλόγισε πέναλτι.

Εκεί αρχίσαν τα «ωραία» με τον Ισραηλινό να βγάζει κόκκινη κάρτα στον Ολιβιέ Βερντόν, νομίζοντας ότι ο παίκτης της βουλγάρικης ομάδας είχε δεχθεί νωρίτερα κίτρινη.

Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί όμως και έπειτα από διαμαρτυρίες της Λουντογκόρετς, ο ρεφ έκανε τη διόρθωση δείχνοντας μόνο την πρώτη κίτρινη κάρτα…

Ο Ελ Αραμπί όμως δεν επηρεάστηκε ούτε από το χτύπημα στο κεφάλι, ούτε από την διακοπή (περίπου επτά λεπτά). Πολύ ψύχραιμος, ισοφάρισε από την άσπρη βούλα και τα πάντα ήρθαν σε απόλυτη ισορροπία.

Ο Τζολάκης τον κρατά όρθιο και ο Μασούρας «αγγίζει» το 3-2

Ο Κωνσταντής Τζολάκης με μεγάλες επεμβάσεις κρατά ζωντανό τον Ολυμπιακό, δεκαπέντε λεπτά πριν από το φινάλε του ματς. Ο Έλληνας γκολκίπερ λέει «όχι» στη Λουντογκόρετς, η οποία πιέζει ασφυκτικά.

Στο 82ο λεπτό ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, και παραλίγο να αποδειχθεί καθοριστικό. Ο Κάλινα το έβγαλε με εκτίναξη και κράτησε την απόλυτη ισορροπία στο ματς.

Η «χαζή» αποβολή του Μπα

Στο 86ο λεπτό και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν ήδη υπό πίεση, ο Μπα τον έφερε σε ακόμα πιο δυσοίωνη θέση. Με χαζό και συνάμα επικίνδυνο τάκλιν, χτύπησε άσχημα αντίπαλο και δεν άφησε περιθώρια στον Ισραηλινό ρέφερι. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σενεγαλέζος αμυντικός, άφησε τους Πειραιώτες με 10 παίκτες.

Ολυμπιακός: Κράτησε ηρωικά στη παράταση

Σε μία παράταση δίχως πολλές φάσεις, ο Ολυμπιακός άντεξε παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Και το έκανε μάλιστα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από μία επίσης κουρασμένη Λουντογκόρετς.

Βέβαια, μεσοεπιθετικά δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Και λογικό μετά την αποβολή του Μπα στο 86ο λεπτό.

Στα πέναλτι δεν υπήρχε Ολυμπιακός…

Βαλμπουενά και Χασάν αστόχησαν από την άσπρη βούλα και η διαδικασία των πέναλτι πήρε εφιαλτική τροπή από το ξεκίνημα. Ο Λαλά μείωσε σε 3-1 αλλά η Λουντογκόρετς με 4/4 εύστοχα πέναλτι, πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να βρει την Σλόβαν Μπρατισλάβας, με έπαθλο την παρουσία στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ: In Time Sports
Keywords
Τυχαία Θέματα