Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 78-73: Με άμυνα πήρε το ντέρμπι (highlights)

Στην άδεια και κρύα Νίκολιτς Αρίνα η Μακάμπι υποδέχτηκε την Φενέρ που δέχτηκε να αλλάξει έδρα και να μην επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς πριν δύο βράδια έπαιξε με την Παρτίζαν στην Σταρκ Αρίνα. Η ομάδα του Ιτούδη μέτρησε τρεις ήττες στο Βελιγράδι από Αστέρα, Παρτίζαν και Μακάμπι, ενώ η ομάδα του Κάτας επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Η Φενέρμπαχτσε σταθερά μπροστά στο πρώτο ημίχρονο με τον Γουίλμπεκιν να σέρνει το χορό και τον Μπιμπέροβιτς να παίρνει την σκυτάλη και

να οδηγεί με ασφάλεια το επιθετικό κομμάτι των Τούρκων. Ο Μπιμπέροβιτς ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 4/4 τρίποντα και 16 πόντους, άλλους 8 πρόσθεσε ο Γουίλμπεκιν, ενώ ο Χέιζ – Ντέιβις πέτυχε 12. Για τη Μακάμπι επέστρεψε ο Μπόλντγουιν, αλλά εμφανίστηκε επηρεασμένος, χωρίς καλάθι και με 4/4 βολές. Ο Λορένζο Μπράουν τελείωσε το ημίχρονο με 13, αλλά και 4 λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι συνήλθε και άρχισε να κάνει το παιχνίδι της. Με σκληρή άμυνα κυριάρχησε και κατάφερε να φέριε το ματς στον πόντο (56-57). Επί μέρους σκορ 18-11 με τη Μακάμπι να βάζει μόλις 4 καλάθια σε 10 λεπτά και το παιχνίδι στη κόψη του ξυραφιού. Οι δύο ομάδες πήγαιναν παρέα μέχρι το φινάλε, ο Γουέμπ με καλάθι και φάουλ έφερε την διαφορά στους 6 πόντους (60-64), όμως η Φενέρ με σερί 6-0 και τον Γουίλμπεκιν να βάζει μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε 72-72. Η Φενέρ δεν βρήκε σκορ και προσπαθούσε να σταματήσει το χρόνο. Η μπάλα πήγαινε στον Μπόλντγουιν που με 4/4 στο τέλος έγραψε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 38-46, 56-57, 78-73

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα