Μακάμπι-Μονακό 104-69: Τη διέσυρε και ισοφάρισε

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε κυρίαρχη εμφάνιση και διέλυσε τη Μονακό με 104-69, ισοφαρίζοντας τη σειρά των προημιτελικών της Turkish Airlines EuroLeague σε 2-2. Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στον θρυλικό Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος οδήγησε τη Μακάμπι στην τελευταία κατάκτηση της EuroLeague το 2014. Ο Μπλατ δίνει αυτή τη στιγμή μάχη με την ALS και χειροκροτήθηκε όρθιος από τους φιλάθλους.

Στο παρκέ, ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο κορυφαίος της Μακάμπι με 22 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Γουέιντ Μπάλντουιν

πρόσθεσε 19 πόντους και 6 ασίστ. Ο Άλεξ Πόιθρες συνεισέφερε 13 πόντους, ενώ οι Χίλιαρντ, ΝτιΜπαρτολομέο και Κόλσον σημείωσαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων. Η άμυνα της Μακάμπι ήταν επίσης δυνατή, κρατώντας τη Μονακό σε μόλις 69 πόντους και αναγκάζοντας την σε 16 λάθη.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη Μονακό να προηγείται με 24-17. Ωστόσο, η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 20-0 στη δεύτερη περίοδο και πήρε ένα επιβλητικό προβάδισμα 47-36 στο ημίχρονο. Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 26 πόντους (79-53) και το αποτέλεσμα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Για τη Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 13 πόντους, ο Τζον Μπράουν πρόσθεσε 12 και ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας συνεισέφερε 11. Ωστόσο, ήταν μια δύσκολη βραδιά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν την ταχύτατη επίθεση και την ασφυκτική άμυνα της Μακάμπι.

Η σειρά οδηγείται πλέον σε ένα καθοριστικό Game 5 την επόμενη εβδομάδα, με τις δύο ομάδες να θέλουν να περάσουν στο Final Four της EuroLeague. Η Μακάμπι θα ελπίζει να μεταφέρει το μομέντουμ από την κυρίαρχη εμφάνισή της στο Game 4, ενώ η Μονακό θα προσπαθήσει να ανακάμψει και να εκμεταλλευτεί την έδρα της κατακτώντας εκείνη το εισιτήριο για τη Λιθουανία…

Keywords
Τυχαία Θέματα