Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1: Ανατροπή τίτλου με Φόντεν

Στο «Έτιχαντ» υποδέχτηκε τη Γουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Premier League.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ για ακόμη μια φορά δεν απογοήτευσε. Ο τρομερός ρυθμός των «πολιτών» στα πρώτα 8′ του παιχνιδιού ήταν καταιγιστικός, έλα όμως που υπολόγιζαν χωρίς τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» με έναν «κεραυνό» από το… «σπίτι» του έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασταμάτητα, χαρακτηριστικό τα 12 κόρνερ του

πρώτου ημιχρόνου και οι απίστευτες χαμένες ευκαιρίες. Μια από αυτή ίσως είναι και μεγαλύτερη της χρονιάς, καθώς ο Έρλινγκ Χάαλαντ αστόχησε σε κενή εστία από απόσταση αναπνοής.

Ότι δεν κατάφερε ο Νορβηγός επιθετικός των «μπλε» του Μάντσεστερ, το πέτυχε ο Φίλ Φόντεν 11΄ από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο 24χρονος «προϊόν» των ακαδημιών της Σίτι, εξτρέμ, με ένα τρομερό αριστερό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού στο 80΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πολίτες» με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε στο πρώτο λεπτό τον καθυστερήσεων ο Έρλίγνκ Χάαλαντ.

Η νίκη αυτή φέρνει τη Σίτι ένα βαθμό πίσω από την Λίβερπουλ, ενώ η Γιουνάιτεντ μένει έκτη, έξι πόντους πίσω από την Τότεναμ.

Oι συνθέσεις: 7Μάν.Σίτι: (Γκουαρδιόλα), Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Φόντεν (Μπόμπ 90΄+7΄), Ντόκου (Άλβαρες 59΄), Χάαλαντ

Μαν. Γιουνάιτεντ: (Τεν Χαχ), Ονανά, Νταλότ, Βαράν, Έβανς (Καμπουαλά 69΄), Λίντελεφ, Μέινου (Άμραμπατ 82′), Καζεμίρο, Μακτόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (Φόρσον 82΄), Ράσφορντ (Άντονι 74′)

Keywords
Τυχαία Θέματα