Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ για τους «κόκκινους διαβόλους»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη το Σάββατο (9/12) ακόμη μια εντός έδρας ήττα. Το (3-0) της Μπόρνμουθ μέσα στο «θέατρο των ονείρων» ήταν η υπ’αριθμόν 35η εντός έδρας στη μετά Sir Alex εποχή και αυτή που κατέρριψε το τρομερό στατιστικό του ανθρώπου που εκτόξευσε τους “Κόκκινους Διαβόλους”.

Ο Σκωτσέζος προπονητής που χρίστηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, την τιμή να αποκαλείται «Σερ», στα 21 χρόνια της καριέρας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα 810 παιχνίδια της Premier League.

Είχε ρεκόρ 528 νίκες, 168 ισοπαλίες και 114 ήττες. Κρατήστε το τελευταίο στατιστικό. Από τις 114 ήττες, οι 34 μόνο ήταν εντός έδρας. Ο Σερ Άλεξ είχε κάνει το “Old Trafford” πραγματικό κάστρο.

Τα ρεκόρ όμως είναι για να σπάνε, έστω και για τους λάθους λόγους. Ο Φέργκιουσον, έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013. Από τότε λοιπόν την ομάδα έχουν αναλάβει ως πρώτοι προπονητές οι ακόλουθοι: Ντέιβιντ Μόγιες, Λουίς Φαν Χαλ, Ζοσέ Μουρίνιο, Σόλσκιερ και Έρικ Τεν Χαχ. Υπήρξαν φυσικά και οι υπηρεσιακοί που κάθισαν στον πάγκο: Μάικλ Κάρικ, Ράιαν Γκιγκς και Ραλφ Ράνγκνικ. Όλοι οι προαναφερόμενοι λοιπόν κατάφεραν στα μισά χρόνια του Φέργκιουσον να δεχθούν περισσότερες ήττες.

Μπορείτε να δείτε τα ρεκόρ των προπονητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα εντός έδρας παιχνίδια μετά τον «Σερ Άλεξ» στον παρακάτω πίνακα:

Ντέιβιντ Μόγιες19 Παιχνίδια9 Νίκες1 Ισοπαλία7 ΉττεςΛουίς Φαν Χαλ38 Παιχνίδια26 Νίκες7 Ισοπαλίες5 ΉττεςΖοζέ Μουρίνιο38 Παιχνίδια23 Νίκες12 Ισοπαλίες3 ΉττεςΌλε Γκούνα Σόλσκερ57 Παιχνίδια29 Νίκες17 Ισοπαλίες11 ΉττεςΡαλφ Ράνγκνικ19 Παιχνίδια10 Νίκες5 Ισοπαλίες4 ΉττεςΈρικ Τεν Χαχ*28 Παιχνίδια20 Νίκες3 Ισοπαλίες5 Ήττες
Keywords
Τυχαία Θέματα