Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 3-1: Πέρασε και κοιτάζει τη… Λίβερπουλ (highlights)

Μετά το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού η ρεβάνς στο Έτιχαντ για Μάντσεστερ Σιτι και Κοπεγχάγη ήταν διαδικαστικού χαρατήρα.

Μικρής έκτασης ροτέισον από τον Γκουαρντιόλα, με τον Χάαλαντ στο αρχικό σχήμα, η Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι δείχνοντας πως ήθελε να τελειώσει και αυτό το ματς χωρίς πολλά, πολλά και να πάρει μία ακόμη νίκη.

Μέχρι το 9ο λεπτό η Σίτιζενς είχαν πετύχει δύο γκολ και είχαν στριμώξει τους Δανούς μέσα στην περιοχή τους.
Το 1-0 για τους Πρωταθλητές Ευρώπης ήρθε στο πρώτο στημένο της αναμέτρησης.

Κόρνερ από τα πόδια του Άλβαρες, εντυπωσιακό γυριστό από τον Ακάντζι η μπάλα πήγε στα δίχτυα και η Σίτι νωρίς, νωρίς μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ.

Στο 9ο λεπτό η “γαλάζιοι” κέρδισαν ένα ακόμη κόρνερ, την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Άλβαρες, ο Ρόδρι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε, όχι όμως όπως θα έπρεπε και στην κίνηση από διαγώνια θέση ο Άλβαρες έπιασε απ’ευθείας του σουτ, ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης έβαλε λάθος τα χέρια του, τού έφυγε η μπάλα για να γίνει το 2-0.

Η Σίτι από το λεπτό αυτό και μετά τράβηξε το πόδι από το γκάζι, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν λίγο περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια τους, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να σκοράρουν και μάλιστα ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ, με τον Ελιονούσι στο 29ο λεπτό.

Κάτι το γκολ, κάτι τα… “γκάζια” του Πεπ από τον πάγκο ξύπνησαν την Σίτι εκ νέου και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Χάαλαντ κατάφερε για ένα ακόμη ματς να σκοράρει και να κάνει το 3-1 για τους γηπεδούζους.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 75ο λεπτό δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο στο παιχνίδι, η Σίτι το είχε στον έλεγχό της και η Κοπεγχάγη κατάφερε να βρει κάποια σουτ στην αντίπαλη εστία χωρίς να προκαλέσουν… αγωνία σε κανέναν. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν το οριζόντιο δοκάρι το οποίο σημάδεψε το σουτ του Λιούις στο 2ο λεπτό του επιπλέον χρόνου.

Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς να αλλάξει κάτι, οι περίπου 2000 φίλοι των Δανών καταχειροκρότητσαν την ομάδα τους για την προσπάθεια, ενώ από την άλλη ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πολύ μεγάλο ντέρμπι για την Πρέμιερ Λιγκ, την Κυριακή του απόγευμα με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

H σύνθεση της Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λιούις, Ντίας, Ακάνζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Νούνες, Μπόμπι, Άλβαρες, Χάαλαντ.

H ενδεκάδα της Κοπεγχάγης: Γκράμπαρα, Ντικς, Βάβρο, Φρόχολντ, Κλεμ, ΜακΚένα, Ασουρί, Γέλερτ, Άνκερσεν, Όσκαρσον, Ελιουνούσι

Keywords
Τυχαία Θέματα