Μασαρόβα-Σάκκαρη 1-2: Παλιά της τέχνη κόσκινο, με ανατροπή στους «16» της Μαδρίτης

Από Ισπανίδα σε Ισπανίδα πάει η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά Masters της Μαδρίτης! Μετά από «μάχη» 2 ωρών και 23 λεπτών κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεμπέκα Μασαρόβα και να κλείσει… ραντεβού στους «16» με την Πάουλα Μπαντόζα (2-0 την Γκοφ).

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξη του με την Μασαρόβα να μπαίνει καλύτερα στο Manolo Santana Stadium, να έχει έξι έντεκα ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σετ και να μετουσιώνει μόλις μία σε μπρέικ για να προηγηθεί με 1-0 έπειτα από 48 αγωνιστικά λεπτά (6-3).

Η Σάκκαρη

άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα αλλά συνεχίζοντας να σώζει τα break points, το ένα μετά το άλλο, βρήκε ρυθμό και έσπασε πρώτη το σερβίς της Ισπανίδας στο δεύτερο σετ, στην 6η της ευκαιρία (1-3). Προηγήθηκε και 1-4 αλλά η Μασαρόβα απάντησε με μπρέικ για το 3-4. Η Σάκκαρη με το ίδιο… νόμισμα, έκανε και δεύτερο μπρέικ για να ισοφαρίσει το ματς σε 1-1 σετ (3-6).

Στο τρίτο σετ το μομέντουμ ήταν από την αρχή με την 27χρόνη Ελληνίδα, η οποία έπσασε δύο φορές το σερβίς της αντίπαλης της για το 1-4 και ακόμη και όταν μείωσε η Μασαρόβα σε 3-4, κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα γκέιμ και με ένα ακόμη μπρέικ, το 5ο της να κατακτήσει τη νίκη.

Φυσικά το στατιστικό στοιχείο που έκανε την διαφορά είναι τα break points με την Σάκκαρη να έχει ποσοστό επιτυχίας 35.7% (5/14), ενώ η Μασαρόβα είχε μόλις 15% (3/20)!

Τα σετ: 6-3, 3-6, 3-6

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα