Με αέρα … Ασίας! (video)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 3-0 του Πανιώνιου την ώρα που αναμένονται πολλές και καίριες διοικητικές εξελίξεις στο πράσινο «στρατόπεδο».

Εν αναμονή της αλλαγής σελίδας στο διοικητικό καθεστώς το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανώτερο και πήρε «κλείδωσε» τη νίκη μέσα σε ένα τρίλεπτο χάρη στα γκολ των Λουτσιάνο και Λουντ. Το
τρίτο γκολ του αγώνα ο Μολίνς στο 87ο λεπτό.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Κότνικ κάτω απ' τα δοκάρια, τους Σαραμαντά, Σταυρόπουλο, Μπανανά και Βλάχο στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Κόρμπο - Σαββίδη, δεξιά ο Μασούρας, αριστερά ο Σπιριντόνοβιτς, αιχμή του δόρατος ο Ντουρμισάϊ και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Οικονομίδης.

Απ' την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Βλαχοδήμο κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Ινσούα, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον στην άμυνα, στο κέντρο οι Κάτσε - Τζανδάρης, δεξιά ο Λουντ, αριστερά ο Μουνιέ και επιθετικό δίδυμο οι Λουτσιάνο και Δώνης.

Ανώτερος και αποτελεσματικός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός πήρε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Πανιώνιο να περιορίζεται σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο όγδοο λεπτό με τον Δώνη να επιχειρεί το σουτ από τον άξονα, η μπάλα ωστόσο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στο 21ο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Μουνιέ να σουτάρει από τα όρια της περιοχής αλλά ο Κότνικ είχε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 33ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τη μοναδική αλλά σημαντική ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου τους. Ο Ντουρμισάϊ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουρμπέλη, βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βλαχοδήμος τοποθετήθηκε σωστά και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κατέφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση. Ο Λουτσιάνο ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Κότνικ με απευθείας χτύπημα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου για το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους το συγκρότημα του Ουζουνίδη βρήκε και δεύτερο τέρμα, στο 38ο λεπτό. Ο Λουτσιάνο αυτή τη φορά από εκτελεστής έγινε δημιουργός, έκανε την κάθετη στον Λουντ και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε σωστά για το 2-0 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Κράτησε το μηδέν και πήρε το διπλό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι του θέλοντας να κρατήσει το μηδέν και να «κλειδώσει» τη νίκη στη Νέα Σμύρνη.

Απ’ την άλλη, ο Πανιώνιος προσπάθησε να βρει κενούς χώρους για να μπορέσει να απειλήσει και να φτάσει σε κάποιο τέρμα που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος αλλά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είχε ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 87ο λεπτό ο νεοεισελθών Μολίνς με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Γιόχανσον από τα δεξιά, «σφραγίζοντας» με αυτό τον τρόπο τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη των «πρασίνων» στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ (46' Μπαντής), Σπιριντόνοβιτς (59' Γεσίλ), Βλάχος (70' Παπαγεωργίου), Μασούρας, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Ντουρμισάϊ, Σαββίδης

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης (72' Μολίνς), Μουνιέ (86' Στάικος), Λουντ, Λουτσιάνο (84' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος
Keywords
Τυχαία Θέματα