Με ανατροπή στα προημιτελικά η Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη, αντιμετώπισε την Ντάνιελ Κόλινς, τέσσερα χρόνια μετά τον ημιτελικό στο Σαν Χοσέ, τότε που η Ελληνίδα αθλήτρια είχε πάρει τη νίκη στα 3 σετ και είχε βρεθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας της.
Η 27χρονη αθλήτρια, που δίνει μάχη για την είσοδο της στο WTA Finals, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Κουντερμετόβα.

Στο πρώτο σετ, η Σάκκαρη, ξεκίνησε με τις καλύτερες

προϋποθέσεις.

Πήρε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και έκανε το 2-1, ωστόσο αυτό που την χαρακτήριζε σ΄όλο το πρώτο σετ, ήταν η νευρικότητα, τόσο σε προσπάθειες κατά την διάρκεια πόντου, όσο και στο σερβίς.
Η Κόλινς, ήταν πιο ήρεμη σε σχέση με την Σάκκαρη στο πρώτο σετ, έβγαζε καταπληκτικά χτυπήματα, ειδικά με το μπάκχαντ και έτσι ισοφάρισε σε 3-3 «σβήνοντας» το μπρέικ της Μαρίας. Η Ελληνίδα όμως απάντησε με μπρέικ για να προηγηθεί εκ νέου 4-3!
Η 28χρονη Αμερικανίδα έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη για το 5-5 και το έπραξε εκ νέου στο πλέον καθοριστικό σημείο για το 7-5! Η Κόλινς είχε 5 διπλά σφάλματα, 22 αβίαστα λάθη και 16 γουίνερς, ενώ η Ελληνίδα, 3 διπλά σφάλματα 3 γουίνερς και 13 αβίαστα λάθη.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα για την Μαρία Σάκκαρη στο δεύτερο σετ.
Το νούμερο 4 του ταμπλό πήρε μπρέικ με το «καλημέρα» και ίσως αυτό την βοήθησε ν΄αποβάλλει αρκετή από τη νευρικότητά της αλλά και το άγχος της. Η Σάκκαρη έπαιξε με περισσότερη σιγουριά, βρήκε ρυθμό και παίρνοντας μπρέικ έκανε το 6-3 μετά από 40 λεπτά αγώνα. Σημείο κλειδί, είναι πως βασίστηκε στο δεύτερο της σερβίς στο οποίο είχε ποσοστό 85%!

Η Κόλινς φάνηκε επηρεασμένη από τα λάθη της στο δεύτερο σετ και δεν κατάφερε να την αφήσουν ανεπηρέαστη στο τρίτο. Η Αμερικανίδα δεν είχε συνέπεια και σταθερότητα στις επιλογές της με αποτέλεσμα τα λάθη να συσσωρεύονται, όπως και ο εκνευρισμός μετά από χαμένες προσπάθειες. Η Σάκκαρη πήρε πολύτιμο μπρέικ για το 5-3 ενώ σέρβιρε για 6-3, έχοντας βέβαια δει πρώτα την Κόλινς να την ισοφαρίζει ενώ ήταν μπροστά με 40-15!
Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε με 60% ποσοστό στο πρώτο σερβίς, 16 γουίνερς, 24 αβίαστα λάθη και 4 διπλά σφάλματα. Η Κόλονς είχε 11 διπλά σφάλματα 36 γουίνερς, και 53 αβίαστα λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα