Με τον Κλαούντιο και μπαράζ ανατροπών επέστρεψε στη Serie A (vid)

Δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα στο «Σαν Nικόλα» ο Κλαούντιο Ρανιέρι δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Είναι πνιγμένος στις αγκαλιές των συνεργατών του και τα δάκρυα του εξωτερικεύουν την πίεση που έπρεπε να κρύψει από τους παίκτες του για να πιστέψουν ότι τίποτε δεν είχε τελειώσει.

Την έκρυψε την πίεση, άλλαξε παίκτες, τους ενέπνευσε και η ομάδα της Σαρδηνίας έκανε ακόμη μία ανατροπή για να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη Serie A.

Ταξίδεψε στο Μπάρι έχοντας ως μοναδική

επιλογή τη νίκη. Ο Ελία Καπρίλε «κατέβασε ρολά» κι ενώ οι γηπεδούχοι ετοιμάζονταν να ανάψουν λαμπάδα στο μπόι του στον Άγιο Νικόλαο, τον πολιούχο της πόλης, εμφανίστηκε ο Λεονάρντο Παβολέτι, δύο λεπτά πριν από το τέλος των καθυστερήσεων.

Ο Ρανιέρι βλέποντας ότι το Μπάρι είχε στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων στρατοπεδεύσει μπροστά από την εστία του Καπρίλε, αντιλήφθηκε ότι η μόνη επιλογή ερχόταν από αέρος. Η καθόλου γοητευτική πλην όμως επιβεβλημένη επιλογή των «γεμισμάτων» δηλαδή…

Έστειλε στην αντίπαλη περιοχή μαζί με τον Παβολέτι, τον Πρέλετς, το Ντεϊόλα, τον Όμπερτ, όλοι τους με μπόι πάνω από τα 1,85 μέτρα και ζήτησε από τους υπόλοιπους να μετακινούν τον αντίπαλο σχηματισμό για να βρουν την κατάλληλη στιγμή να τους σημαδέψουν.

Οι γηπεδούχοι δεν ανταποκρίθηκαν και ο Παβολέτι έστησε αψίδα θριάμβου και ανατροπής.

Άλλη μία δηλαδή, αφού είχε προηγηθεί στον ημιτελικό με την Πάρμα εκείνη εντός έδρας από το 0-2 στο 3-2. Και τότε ο Ρανιέρι είχε τραβήξει από τον πάγκο του εκείνον που θα άλλαζε τα πάντα κι ήταν ο Ζίτο Λουβούμπο.

Ο 70χρονος Ιταλός τεχνικός συνεχίζει να έχει το μαγικό άγγιγμα όταν βρίσκεται στην ομάδα της Σαρδηνίας.

Όπως και στην προηγούμενη παρουσία του η άνοδος στη Serie A γίνεται εύκολη υπόθεση για αυτόν. Ανέλαβε την 1 Ιανουαρίου 2023 τους «ροσομπλού» κι ολοκλήρωσε τη δουλειά πέντε μήνες και δέκα ημέρες αργότερα.

Στο νησί όλοι ένιωθαν ποια θα είναι η κατάληξη με αυτόν. Εκεί άλλωστε έφτιαξε το όνομα του με τις ταχυδακτυλουργικές επιλογές στις εναλλαγές συστημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όταν πήρε στα χέρια του το πηδάλιο των Σάρδων για πρώτη φορά (1988-1991) ανέβηκε διαδοχικά από τη Serie C στη Serie A.

Χρειάστηκε μόλις πέντε μήνες αυτή τη φορά για να τους χαρίσει ξανά τα ίδια δάκρυα χαράς…

Keywords
Τυχαία Θέματα