Μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά Κερατέας κοντά σε σπίτια – Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα – Μήνυμα από 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά Κερατέας και στην πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός. Λίγο πριν τις 14.00 έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται ο οικισμός του Πέτα και οι κάτοικοι πρέπει να κινηθούν προς την Κερατέα.

“Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Πέτα Κουβαρά εκκενώστε τώρα προς Κερατέα. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Μήνυμα από το 112

Λίγα λεπτά πριν τις

13.00 εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο ενημερώνει για τη φωτιά και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Κουβαράς #Ανατολική_Αττική

Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

112 Greece (@112Greece) July 17, 2023

Οι φλόγες βρίσκονται σχετικά κοντά σε σπίτια, τα οποία προς το παρόν δεν απειλούνται.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε να ανεβαίνει το Πάνειο Όρος, ενώ ζητήθηκε η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης.

Στο σημείο βρίσκονται 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Επίσης επιχειρούν 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως η φωτιά έχει εξαπλωθεί και κινείται προς τα νότια.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ

Για τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Νέο Κουβαρά Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο οποίος και τόνισε ότι το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ. πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση.

“Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια” δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής τονίζοντας ότι η φωτιά είναι στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Ανακοίνωση και από τον δήμο Σαρωνικού

“Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σαρωνικού.

“Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση”.

Εξαιτίας του πύρινου μετώπου διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα