Μετά τον άνθρωπο... ο υπεράνθρωπος!

Η Jessica Jones όταν ήταν μικρή, επέζησε από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ολόκληρη την οικογένεια της. Το ατύχημα συνέβη όταν η Jessica μάλωνε με τον αδερφό της κι έτσι αποσπάστηκε η προσοχή του πατέρα της, κάτι που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα, γεγονός που την φόρτωσε με ενοχές. Το αυτοκινητιστικό την τραυμάτισε σοβαρά, όμως κατάφερε να ανακάμψει, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε πως η ανάρρωσή της οφείλεται σε μια μυστηριώδη παραστρατιωτική ομάδα, ονόματι IGH, η οποία με κάποιον τρόπο της έδωσε

τις υπερηρωικές της ικανότητες, όπως υπερδύναμη, υπεράλμα και υπερεπούλωση.

H ιδιωτική ντεντέκτιβ Jessica Jones είναι η υπερηρωίδα της διάσημης σειράς των Marvel και Netflix και κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στο κοινό. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο η Jessica Jones απέκτησε τις υπερδυνάμεις της, με κάποια μορφή επεξεργασίας γονιδίων, δεν είναι εξωπραγματικός. Η υπόθεση δεν είναι μια επίδειξη φαντασίας αλλά έχει επιστημονική γείωση.

Γι’ αυτό και ο τελευταίος εκφρασμένος φόβος του κορυφαίου θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου, Στίβεν Χόκινγκ, ήταν ακριβώς αυτός. Όπως προβλέπει στο τελευταίο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Σύντομες απαντήσεις με μεγάλα ερωτήματα», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, στο κοντινό μέλλον η πλούσια ελίτ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιστήμη της γενετικής για να «επεξεργαστεί» και να «αναβαθμίσει» το DNA των παιδιών της. Ειδικότερα, ο Χόκινγκ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των The Times, στην τελευταία του «προφητεία» υποδεικνύει ότι η γενετική μηχανική είναι πιθανόν να οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας φυλής «υπερανθρώπων», που θα έφερναν την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν τρόπους για να τροποποιήσουν όχι μόνο τη νοημοσύνη, αλλά και τα ένστικτα, όπως την επιθετικότητα. Πιθανότατα θα ψηφιστούν νόμοι κατά της γενετικής τροποποίησης ανθρώπινων όντων. Όμως μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό να βελτιώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη, η αντίσταση στις ασθένειες και η μακροβιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χόκινγκ.

«Μόλις εμφανιστούν οι υπεράνθρωποι, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τους μη τροποποιημένους ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους ανταγωνιστούν. Λογικά, κάποια στιγμή θα εκλείψουν ή σημαντικότητά τους θα υποβαθμιστεί. Θα αντικατασταθούν από όντα που θα σχεδιάζουν και θα βελτιώνουν συνεχώς τον εαυτό τους, με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό», υπογραμμίζει ο φυσικός. Η εκτίμησή του στηρίζεται κυρίως στη νέα τεχνική γονιδιακής τροποποίησης ακριβείας CRISPR-Cas9, την επιτυχημένη χρήση της οποίας, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα