Μόνο στην Αγγλία! Πήραν ευρωπαϊκή κούπα και… αποσύρονται από την Ευρώπη!

Οι δάφνες ακόμα νωπές από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορικά του αγγλικού – βρετανικού μπάσκετ. Ουσιαστικά μια… ανύπαρκτη μπασκετικά χώρα έκανε ένα μικρό θαύμα, καθώς οι λιονταρίνες της Στέλλας Καλτσίδου, οι London Lions, κατέκτησαν το EuroCup Women απέναντι στην ισχυρή Μπεσίκτας του… τρομακτικού – για τα δεδομένα του μπάσκετ γυναικών – μπάτζετ και προκάλεσαν…

θόρυβο!

Τόσο μεγάλη ήταν αυτή η “φασαρία” της επιτυχίας των London Lions που “ανάγκασαν” ακόμα και μεγάλα ΜΜΕ της Βρετανίας να ασχοληθούν μαζί τους, όπως το BBC. Σε μια χώρα στην οποία το αθλητικό ενδιαφέρον μονοπωλούν το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το κρίκετ, το τένις, το γκολφ, η κωπηλασία και τα… βελάκια, ακούστηκε και η λέξη basketball!

Ναι, οι London Lions θύμισαν στους Βρετανούς ότι έχουν και… μπάσκετ και αυτό που πέτυχε η Ελληνίδα προπονήτρια τους, Στέλλα Καλτσίδου, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα μόλις 7 χρόνια “ζωής” του συλλόγου (δημιουργήθηκε το 2017 όταν συγχωνεύτηκαν οι Barking Abbey Crusaders με τους London Lions).

Κι όμως, τούτο το μπασκετικό “οικοδόμημα” δεν έχει στέρεες βάσεις. Διοικητικά. Γιατί λίγο καιρό πριν και ενώ οι “λιονταρίνες” μάχονταν για μια θέση στους τελικούς, η ιδιοκτήτρια εταιρεία 777 (συμμετέχει και ο ΝΒΑ star O.G. Anunoby) αποφάσισαν να… αποσύρουν την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου!

Ναι, καλά διαβάσατε. Η ομάδα που κατέκτησε το EuroCup ΔΕΝ θα συμμετάσχει καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, ίσως και για λίγα ακόμα χρόνια!

Η απόφαση της διοίκησης του συλλόγου είναι για ένα: “νέο στρατηγικό πλάνο αναφορικά με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στο οποίο θα πέσει το βάρος στην ανάπτυξη νέων ταλέντων από την εγχώρια μπασκετική αγορά”.

Η 777 θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ θα γίνει “βιώσιμη οικονομικά” και ασφαλώς δεν θα απαιτείται μεγάλο μπάτζετ. Γιατί αυτή είναι η ουσία.

Το εφετινό ρόστερ των London Lions είχε 9 Βρετανίδες αθλήτριες, δυο Αμερικανίδες, μια Σέρβα και μια “Ισπανίδα”.

Η Μέγκαν Γκούσταφσον, άλλοτε αθλήτρια του Ολυμπιακού, ήταν σημαντική παίκτρια για τις “λιονταρίνες”, μαζί με την MVP των τελικών, Κάρλι Σάμουελσον και την Τέμι Φάγκμπενλ, η οποία “κουβάλησε” στην πλάτη της το σύλλογο από το Λονδίνο καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πλέον οι London Lions “σπάνε” σε χίλια κομμάτια, καθώς τα βασικά στελέχη έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφαση αποχώρησης από το σύλλογο, όπως και η προπονήτρια Στέλλα Καλτσίδου.

Εκτός και αν τούτο το τρόπαιο που σήκωσαν ψηλά οι “λιονταρίνες” δώσει… παράταση ζωής σε αυτή την ομάδα και στο βρετανικό μπάσκετ…

Keywords
Τυχαία Θέματα