Ν. Φιλαδέλφεια: “Ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν είχε έρθει σε μάχη μαζί του” – Η νέα εκτίμηση για τα αιματηρά επεισόδια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Οπως εκτίμησε ο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολιάζοντας τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, “ο δολοφόνος του 29χρονου δεν φαίνεται να είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον ίδιο”.

Η ΕΛΑΣ έχει στο “μικροσκόπιό” της όσα

περισσότερα ντοκουμέντα μπορεί να βρει από τη βραδιά της δολοφονίας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς η ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

“Κατά τη διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον 29χρονο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε τη μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη”, επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στο MEGA.

“Έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μία ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις”, συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης για τη σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί η αστυνομία για όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλλιακμάνης, η ΕΛΑΣ αναλύει τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Ωστόσο, φαίνεται ότι το σημείο που χτύπησαν τον Μιχάλη Κατσουρή είναι “τυφλό”, κάτι που δυσκολεύει πολύ το έργο της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά από την ώρα του τραυματισμού, μέχρι ο Μιχάλης Κατσουρής να χάσει τη ζωή του από την ακατάσχετη αιμορραγία

Στο “μικροσκόπιο” έχει βρεθεί κατάθεση Αστυνομικού, που κάνει λόγο για “κομβόι” από δίκυκλα οργανωμένων οπαδών, τα οποία εκτιμάται ότι βοήθησαν στη διαφυγή χούλιγκανς μετά τη δολοφονία. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από την αντιπαραβολή του DNA των συλληφθέντων, με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στα 65 πειστήρια που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ταύτιση που θα συνδέει δράστες με όπλα.”Θέμα ημερών ο εντοπισμός του δράστη”

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Σταύρος Γεωργόπουλος, εκτίμησε πως “είναι θέμα ημερών για να καταλήξουν στην ταυτοποίηση των δραστών και των συνεργών τους”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” για τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τόνισε ότι “αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο, πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια”.

Σχολιάζοντας το εάν υπήρχε “ραντεβού θανάτου” μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, υποστήριξε ότι “ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού, αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου”.

Σχετικά με όλες τις πληροφορίες για τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ υποστήριξε ότι “διατυπώνονται απόψεις οι οποίες είτε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα είτε προσβάλλουν τη μνήμη του Μιχάλη, είτε προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του πρόεδρου της Κροατίας.

“Δημοσιοποιήθηκε μία άποψη ότι ο Μιχάλης τραυματίστηκε θανάσιμα από φίλο της ΑΕΚ κατά λάθος. Αυτά προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και τη μνήμη του” σχολίασε ο κ. Γεωργόπουλος, βάζοντας τέλος από την πλευρά της οικογένειας σε αυτό το σενάριο που κυκλοφόρησε.Το χρονικό της δολοφονίας

Μετά την σύνθεση ενός “παζλ” εικόνων και βιντεοληπτικού υλικού τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν φτιάξει ένα “χρονολόγιο” παρουσίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και ατόμων που τον καταδιώκουν και κινούνται απειλητικά γύρω του, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων ταυτοποίησής τους. Ο Μιχάλης φαίνεται πως δέχθηκε την μοιραία μαχαιριά στο αριστερό του χέρι στο “ΓΕΦΥΡΑΚΙ”, σε “τυφλό” σημείο.

Αιμόφυρτος επιχειρεί να διαφύγει τρέχοντας και δέχεται δύο χτυπήματα με ρόπαλα στο κεφάλι (φορά κράνος) και την πλάτη, τα οποία αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας.. Συνεχίζει να τρέχει και επιχειρεί να κρυφτεί από τους δολοφόνους του, πίσω από ψυγεία στο περίπτερο της οδού Σμύρνης. Σχεδόν 10 λεπτά μετά καταρρέει και 13 λεπτά αργότερα επιβιβάζεται ξέπνοος στο ασθενοφόρο.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα