Νίκη παραμονής για την Αμιέν (video)

Η Αμιέν έστω κι αγχωτικά, επέστρεψε στις νίκες ύστερα από 9 αγωνιστικές, επικρατώντας με 2-1 της Γκενγκάν διασφαλίζοντας την παραμονή της στη γαλλική ελίτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν άγχος στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς με ανεπιτυχές αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με νίκη της Καέν, μπορεί να έπαιζαν μπαράζ με τη Λανς για την παραμονή, τελικώς το γκολ του Γκιρασί στο 14' έδιωξε το φόβο από την πλευρά των "Αμιενουά".

Από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν πιο απειλητικοί, αλλά ο Κονατέ δεν είχε ακρίβεια
στα τελειώματά του, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο 22', στο 30' και στο 33' με αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να παραμείνει στα επίπεδα του 1-0.

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε ιδανικά για το σύνολο του Πελισιέ, αφού ο Γκοντός στο ανοικτό γήπεδο μετά από ασίστ του Γκιρασί διεύρυνε το προβάδισμα της Αμιέν, η οποία στη συνέχεια πίεσε για το τρίτο γκολ.

Στο 66' ο Μεντί με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 μετά από φάουλ του Ρεμπότσο, ενώ στο 78' ο Κοκό με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, οι οποίοι με τη λήξη του παιχνιδιού πανηγύρισαν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως έγινε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στην ιστορία της Αμιέν στην πρώτη κατηγορία στο "Stade de la Licorne"

Record historique de l'affluence au stade Crédit Agricole la Licorne ce soir ! pic.twitter.com/TEQ2YEUmCP

— Amiens SC (@AmiensSC) May 24, 2019
"Stade de la Licorne", Αμιέν

38η αγωνιστική Ligue 1

Αμιέν-Γκενγκάν 2-1

Διαιτητής: Αμορί Ντελερού

Κίτρινες κάρτες: -
Κόκκινες κάρτες:-

Αμιέν (4-4-2): Γκιουρτνέρ - Κραφτ, Γκουανό (αρχ.) (46' Αντενόν), Ντιμπασί, Πίτερς - Οτέρο (73' Τιμιτέ), Μονκοντουί, Μπλεν, Γκοντός - Κονατέ (82' Νιαορέ), Γκιρασί

Προπονητής: Κριστόφ Πελισιέ

Γκενγκάν (4-2-3-1): Καγιάρ - Ικόκο, Εμπόα Εμπόα, Σορμπόν (αρχ.), Ρεμπότσο - Πίρι ( 67' Ρου, Ντιντό - Μεργκέμ, Μπλας, Τουράμ (58' Κοκό)- Μεντί (74' Ντιντό)

Προπονητής: Ζοσλέν Γκουβερνέκ
Keywords
Τυχαία Θέματα