Νικητής στο Ράλλυ Ακρόπολις ο Μαγκαλάες!

Ο Μπρούνο Μαγκαλάες με Σκόντα Φάμπια R5 ήταν ο νικητής του Ράλλυ «Ακρόπολις». Ο Πορτογάλος ήταν ο ταχύτερος όλων, δεν έκανε λάθη και εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι βασικοί του αντίπαλοι. Πλέον σκαρφάλωσε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC.

Ο αγώνας δεν απαιτούσε μόνο ταχύτητα αλλά και στρατηγική. Η δεύτερη ειδική διαδρομή εξάλειψε τις ελπίδες των φαβορί Λουκιανούκ, Μπρίνιλτσεν και Νόρντγκρεν που αντιμετώπισαν προβλήματα με τον Μαγκαλάες να εφαρμόζει σωστή στρατηγική που απέδωσε τελικά
καρπούς. Πήρε το προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Στην κορυφή του ERC παραμένει ο Αλεξέι Λουκιανούκ με Φορντ Φιέστα R5. Ο Ρώσος κέρδισε πολλές ειδικές διαδρομές αλλά ένα πρόβλημα τον άφησε εκτός μάχης για τις πρώτες θέσεις.
Ο 37χρονος Μαγκαλάες δεν έκρυψε την χαρά του για τη μεγάλη αυτή νίκη.

«Καμιά φορά, στη ζωή, τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα. Το να κερδίζεις ένα Ράλλυ σαν το Ακρόπολις, να βάζεις το όνομά σου στη λίστα των νικητών του, είναι κάτι αληθινά σπουδαίο.
Ο Νορμπερτ Χέρτσιγκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Χούμπερτ Πτάσζεκ στην Τρίτη. Ο Ούγγρος της MOL Racing Team πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο ERC στην μόλις πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, ενώ ο 24χρονος Πολωνός με την τρίτη θέση έγινε ένας από τους νεαρότερους οδηγούς που έχουν ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις.

Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας, εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά - Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα - Κωνσταντίνο Σούκουλη.

Το πλήρωμα Ρουστέμη - Καπέλλα, κατάφεραν να τερματίσουν στην 1η θέση για την ομάδα Ν και στην 3η θέση της γενικής για το Εθνικό Πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Ρουστέμης είναι ο νεότερος Έλληνας οδηγός που ολοκλήρωσε το Ράλλυ «Ακρόπολις».
Keywords
Τυχαία Θέματα