Νιουκάστλ-Μπόρνμουθ 2-2: Στο τέλος, έγινε του… Ρίτσι

Ο Ρίτσι στο 90’+2’ με το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα (στο 8ο παιχνίδι που παίζει ο 34χρονος) ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο στο “St.James Park”.

Η Μπόρνμουθ είχε πάρει δύο φορές του προβάδισμα. Στο 51’, ο Σολάνκι (με το 14ο γκολ στο Πρωτάθλημα) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, αφού ο Ντουμπράφκα, ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ που είχε τον έλεγχο,

γλίστρησε και ο επιθετικός της Μπόρνμουθ σκόραρε. 

Η απάντηση της Νιουκάστλ για το 1-1 ήρθε με το πέναλτι του Γκόρντον στο 58’ για κράτημα του Σμιθ στον Σερ, σε φάση που έλεγξε ο VAR και για οφσάιντ αλλά και μετά για πέναλτι και κάλεσε και τον διαιτητή για να τη δει και να πάρει την απόφασή του. 

Στο 69’ ο Σεμένιο με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-2, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην Μπόρνμουθ και όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι γινόταν όλο και συναρπαστικότερο μέχρι να γίνει το 2-2 στις καθυστερήσεις με τον Ρίτσι να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα καθώς ο 34χρονος είχε περάσει λίγο πριν αλλαγή στο παιχνίδι.

Για να σκοράρει όμως χρειάστηκε να γλιστρήσει ο Κέλι και από την καραμπόλα της μπάλας σε Κουκ και Νέτο, να στρωθεί στον Ρίτσι.

Ήταν το τέταρτο στη σειρά εντός έδρας παιχνίδι που η Νιουκάστλ δεν κερδίζει. Είναι το έκτο στη σειρά παιχνίδι Πρωταθλήματος που η Μπόρνμουθ μένει χωρίς νίκη.

Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν καλύτερο από το πρώτο μέρος όταν η Μπόρνμουθ είχε σημαντικότερες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο Ντουμπράφκα όμως, με σημαντικές αποκρούσεις, είπε “όχι” σε Ταβερνίερ και Σολάνκι (στο 16’) και πάλι στον Σολάνκι στο 24’.

Keywords
Τυχαία Θέματα