Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: “Καμπανάκι” για την άμυνα σε ματς χαμηλού ρυθμού (videos)

O Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 απ’ τη Νόριτς σε φιλική αναμέτρηση στο “Κάροου Ρόουντ” και ολοκλήρωσε την περιοδεία στη Μ. Βρετανία. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Νικολάς Φρέιρε, επέστρεψε στη δραση ο Χουάνγκ, ενώ για 73 λεπτά αγωνίστηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης για τη Νόριτς.

Τα πλάνα του Μαρτίνεθ

O Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε αλλάγές σε σχέση με προηγούενα ματς επιλέγοντας τον Τζολάκη κάτω απ΄την εστία. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Ροντινέι, Ρέτσος,

Ντόη και Ραμόν. Στη μεσαία γραμμή συνεργάστηκαν οι Μπουχαλάκης και Ιμπόρα. Προωθημένοι ήταν οι Μπιέλ, Αγκιμπού και Βρουσάι, πίσω απ΄τον προωθημένο Μασούρα. Περίπου 150 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν.

Χαμηλός ρυθμός, γκολ απ’ το… πουθενά

Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημα και καμία απ΄τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι σημαντικό μεσοεπιθετικά. Στο 11′ ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή στο παιχνίδι με τον Σάργκεντ της Νόριτς, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά μπλόκαρε ο Τζολάκης. Εννέα λεπτά αργότερα τα “καναρίνια” έφτασαν στο γκολ, από μία ανύποπτη φάση. Ο Μακλίν σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπουχαλάκη και αιφνιδίασε τον Τζολάκη, ο οποίος τέντωσε το κορμί του, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Norwich City 1-0 Olympiacos

Kenny McLeanpic.twitter.com/glIrF6SMzH

— FootColic (@FootColic) July 29, 2023 Μουδιασμένος ο Ολυμπιακός, δεύτερο γκολ τα “καναρίνια”

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά και ο Ανδρούτσος εκείνη του Ροντινέι. Ο Ολυμπιακός δοκίμασε πρώτος να βρει δίκτυα, αλλά το σουτ του Βρουσάι δεν βρήκε στόχο. Στο 48′ η Νόριτς έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Ντάφι πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Τζολάκη και ο Σάργκεντ από κοντά έκανε το 2-0 για τη Νόριτς. Για φάουλ διαμαρτυρήθηκε ο πορτιέρε των “ερυθρόλευκων”. Στο 51′ μάλιστα τα “καναρίνια” βρήκαν ξανά δίκτυα με τον Σάργκεντ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο επιθετικός των γηπεδούχων υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Norwich City 2-0 Olympiacos

Joshua Sargentpic.twitter.com/D5q5uEkdRP

— FootColic (@FootColic) July 29, 2023 Ντεμπούτο Φρέιρε με ευκαιρία

Στο 60ο λεπτό έφυγαν απ’ το ματς οι Ντόι, Μπουχαλάκης, Μασούρας και Βρουσάι και τις θέσεις τους πήραν οι Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Φρέιρε και Μαντί Καμαρά. Από πλευράς Νόριτς ο Δημήτρης Γιαννούλης αποχώρησε και ο Πλακέτα πέρασε στο ματς. Μάλιστα μετά από τρία λεπτά ο Φρέιρε έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά, αλλά ο Γκαν μπλόκαρε. Στο 73′ επανεμφανίστηκε ο Χουάνγκ, αντιαθιστώντας τον Ιμπόρα. Στο 87′ ο Ρόου έφυγε στον κενό χώρο και αφού μονομάχησε με τον Ανδρούτσο, ελεθερώθηκε και σούταρε εύστοχα απέναντι απ’ τον Τζολάκη. Το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στη μονομαχία με τον Ανδρούτσο.

Ο Ολυμπιακός αμέσως μετά το ματς αναχώρησε για την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει των πρώτων επίσημων ματς για τα προκιματικά του UEFA Europa League.

ΝΟΡΙΤΣ (4-4-2): Γκαν – Στέισι (60’ Φίσερ), Γκίμπσον (46’ Ομομπαμιντέλε), Ντάφι (75’ Μακ Κάλουμ), Γιαννούλης (60’ Σπρίνγκετ) – Φάσναχτ (46’ Ρόου), Σάρα (60’ Πλασέτα), Μακ Λιν, Ερνάντες (60’ Ιντά) – Μπάρνς (75’ Γκιμπς), Σάρτζεντ (60’ Νούνιες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι (46’ Ανδρούτσος), Ντόη (60’ Φρέιρε), Ρέτσος, Ραμόν – Ιμπόρα (73’ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (60΄Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Φορτούνης) – Μασούρας (60’ Ελ Αραμπί), Βρουσάι (60’ Μαντί Καμαρά), Μπιέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα