ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ 1-5: Σα να μην πέρασε μια μέρα… (highlights)

Ένας ΠΑΟΚ που δε… φόρτσαρε στο πρώτο μέρος αλλά σκόραρε δις και μένοντας πιστός στις αγωνιστικές του συνήθειες εμφανίσηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο, επικράτησε σκοράροντας κατά ριπάς… και πλέον την άλλη Κυριακή θα περιμένει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άνχελ Λόπεθ, με αρκετούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για πρώτη φορά μετά από καιρό, προχώρησε σε σχηματισμό 4-3-3 με ένα ευέλικτο σχήμα, ικανό να πιέσει τον αντίπαλο

από ψηλά, να στήσει παγίδες στη μεσαια γραμμή, να κλέψει μπάλες και να «χτυπήσει» με γοργές αντεπιθέσεις.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή τον Κωνσταντέλια χωρίς – όμως – αποτέλεσμα. Με τον Βιεϊρίνια να παραμένει εκτός και τον Λύρατζη δανεικό στην Τρίπολη η επιλογή του Σάστρε αποτελεί μονόδρομο για το δεξί άκρο της άμυνας στο κλασικό 4-2-3-1. Ο Κουλιεράκης έμεινε στον πάγκο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε να ξεκινήσει ο Τόμας, όπως και στον πρόσφατω αγώνα Κυπέλλου στις Σέρρες.

Μουδιασμένο ξεκίνημα, “Δικέφαλος” ουσίας…

Το ματς ξεκίνησε με ένα πρώτο, αναγνωριστικό 10λεπτο στο ματς σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να μένουν ψηλά, να πιέζουν ασφυκτικά δυσκολεύοντας τους ανιπάλους τους στην ανάπτυξη. Ματς με ένταση και νεύρα σ’ αυτά τα πρώτα λεπτά…

Στο 4’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μύγα στην περιοχή, η φάση ελέγχθηκε από το VAR με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το ματς.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου του αγώνα, διάστημα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει την εικόνα του αγώνα, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να καταγράψει τις πρώτες του καλές στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, με το παράλληλο γύρισμα του Οζντόεφ που δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Τόμας και το σουτ του Ντεσπόντοφ που έδιωξε ο Κόστιτς.

Και προς επίρρωσιν των παραπάνω, στο 22’ ο Κεντζιόρα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ντεσπόντοφ, ο διεθνής Βούλγαρος με ωραία κίνηση απέφυγε δύο αντιπάλους κι εκτέλεσε για το 0-1 δίνοντας εκτός από το προβάδισμα και σημαντική τόνωση στην ψυχολογία της ομάδας του.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει αρχικά με σουτ του Γκλάβσιτς που πέρασε εκτός αλλά η πλέον πειστική δόθηκε στο 28’ όταν από εκτέλεση φάουλ ο Μύγας στο 2ο δοκάρι νίκησε τον Κοτάρσκι αλλά η εξέταση της φάσης από το VAR ακύρωσε το γκολ. Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στις ευκαιρίες με τον Τόμας να δοκιμάζει το πόδι του από τις παρυφές της περιοχής και την μπάλα να σταματάει στην εξωτερική πλευρά της αριστερής δοκού της εστίας του Κόστιτς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στις καλές στιγμές, αλλά ένα μακρινό κι αδύναμο σουτ του Ντέλετιτς κάθε άλλο παρά ανησύχησε τον Κροάτη πορτιέρε του «Δικεφάλου». Ωστόσο, η ουσία ανήκε στην αντίπερα όχθη, όταν στις καθυστερήσεις, σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Βόλου, η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-2! Μάλιστα ο Μεϊτέ είχε τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις για κάτι ακόμη περισσότερο αλλά το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής και με αρκετούς συμπαίκτες του να περιμένουν να τροφοδοτηθούν εκείνος επέλεξε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Κόστιτς.

Αλλαγές, γκολ και… θέαμα

Ο Άνχελ Λόπεθ θέλησε να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα με την έναρξη του 2ου μέρους, καθώς πέρα από τις δύο αλλαγές που έκανε,(Κίτσος και ) προχώρησε και σε αλλαγή σχηματισμού (4-2-3-1) αλλά οι… εξελίξεις τον πρόλαβαν. Μπορεί ο Κόστιτς να είπε όχι στον Οζντόεφ στο 51′ σε τετ α τετ αλλά ένα λεπτό μετά ο Ντεσπόντοφ με ένα εκπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 0-3!

Το αρχικό μούδιασμα των γηπεδούχων διαδέχθηκε η αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών του Ισπανού τεχνικού κι αφού αρχικά απείλησαν δις ο Ντέλετις αξιοποίησε ιδανικά την μπάλα που πήρε από αριστερά για να μειώσει με προβολή σε 1-3.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα με τον προπονητή τους να πηγαίνει σε ένα απόλυτα επιθετικό σχήμα περνώντας τον Μπαριέντος αντί του Τσοκάνη στο 62’, έχοντας δηλαδή δύο εξτρέμ, δύο δεκάρια και δύο αμιγώς επιθετικούς από τη μέση και μπροστά! Η απάντηση του Ράζβαν Λουτσέσκου ήρθε με την είσοδο των Ζίβκοβιτς-Μ. Αντόνιο αντί των Ντεσπόντοφ-Μουργκ.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και μόλις το έκαναν, βρήκαν τρόπο να προσεγγίσουν την αντίπαλη περιοχή, ν’ αλλάξουν πάσες με την μπάλα να φτάνει στον Τάισον και να πλασάρει για το 1-4 με την μπάλα να βρίσκει και στον Σιέλη. Το παιχνίδι απέκτησε άλλο ρυθμό, πιο ελεύθερο πλέον αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, απείλησε με αξιώσεις κι επιβραβεύτηκε φτάνοντας και σε πέμπτο γκολ, όταν σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Τζίμας (σ.σ. στο 76′ πέρασε μαζί με τον Σβαμπ αντί των Τόμας και Οζντόεφ ανίστοιχα) βρέθηκε απέναντι στον Κόσιτς για το 1-5!

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Βασίλης Νικολακάκης, Θανάσης Κόλλιας

Τέταρτος: Θανάσης Τζήλος

Οι συνθέσεις

ΝΠΣ Βόλος (Αν. Λόπεθ) (4-3-3): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (Κίτσος 46′), Λούνα (Ασενούν 46′), Τσοκάνης (Μπερτόλιο 62΄), Σιέλης, Μπαριέντος (Μεταξάς 79′), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (Σβαμπ 75′), Μεϊτέ (90′ Τσιγγάρας), Τάισον, Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 68′), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 68′), Μπράντον (Τζίμας 75′)

Keywords
Τυχαία Θέματα