Ντάνι Καρβαχάλ: «Η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα»

Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός, Ντάνι Καρβαχάλ, ενόψει της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στη Βραζιλία (26/3, 22.30), τόνισε πως η χώρα του δεν είναι ρατσιστική. Ένας αγώνας που διοργανώθηκε για να υποστηρίξει τον αγώνα κατά του ρατσισμού. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βραζιλίας, Βινίσιους Τζούνιορ, έχει υποστεί ρατσιστική κακοποίηση σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, με ένα περιστατικό στη Βαλένθια τον Μάιο που προκάλεσε παγκόσμια οργή. Σήμερα (25/3) ο Βινίσιους ξέσπασε σε κλάματα στην συνέντευξη τύπου.

Η Ισπανία διοργάνωσε φιλικό με τη Βραζιλία

του Βινίσιους στο Σαντιάγο Μπερναμπέου την Τρίτη (26/3) με το σύνθημα «One Skin» για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ρατσισμού. «Δεν νομίζω ότι η Ισπανία είναι ρατσιστική χώρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Καρβαχάλ, συμπαίκτης του Βινίσιους στη Μαδρίτη. «Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο ενσωμάτωσης, κατάγομαι από μια ταπεινή γειτονιά, τη Λεγκανές, και μεγάλωσα με αγόρια κάθε είδους εθνικοτήτων. «Έχω πολλούς φίλους με διαφορετικό χρώμα δέρματος».

«Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στο ποδόσφαιρο και φαίνεται να βγάζουν όλη τους την οργή, τον θυμό τους. Όταν φαίνεται ότι πληγώνει κάποιον, το κάνει περισσότερο και είναι κρίμα. Αυτοί οι τύποι ανθρώπων δεν πρέπει να μπαίνουν στα γήπεδα γιατί είναι ό,τι πιο άσχημο υπάρχει στον αθλητισμό».

Ο δεξιός μπακ Καρβαχάλ είναι πιθανό να μαρκάρει τον Βινίσιους εάν επιλεγεί για να ξεκινήσει εναντίον της Βραζιλίας. «Απέναντι σε έναν παίκτη τέτοιας ποιότητας είναι δύσκολο να έχεις ξεκάθαρο πλάνο γιατί στο τέλος είναι ικανός να συντρίψει οποιονδήποτε», πρόσθεσε ο Καρβαχάλ. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κλείσουμε, να μην του δώσουμε χώρο και η βοήθεια σε αυτό θα είναι το κλειδί».

Keywords
Τυχαία Θέματα