Ντανιέλ Ποντένσε: Πορτογαλικό διαμάντι (video)

Αυτές οι γραμμές περιγράφουν κάλλιστα τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει τόσο όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020, όσο και αργότερα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Novasports.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1995 και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν άργησε να φανερωθεί. Στην ξακουστή ακαδημία νέων της Σπόρτινγκ έκανε τα πρώτα του βήματα  και χάραξε τονδρόμο του προς το

επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η ευελιξία του Ποντένσε στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού του. Ξεχωρίζει ως ακραίος επιθετικός και διαθέτει τις ικανότητες να παίζει στα άκρα. Ο στενός έλεγχος της μπάλας και οι επιδέξιοι ελιγμοί του σε στενούς χώρους τον έχουν καταστήσει πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την επιθετική δεινότητα των ομάδων του. Αυτή η ευελιξία του έχει επίσης επιτρέψει να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς σχηματισμούς τακτικής, καθιστώντας τον όνειρο του προπονητή στο γήπεδο.

Το επαγγελματικό του ταξίδι τον οδήγησε από την Πορτογαλία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Αγγλία. Μετά τη θητεία του στη Σπόρτινγκ, μετακόμισε στον Ολυμπιακό το 2018 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιτυχημένες ευρωπαϊκές βραδιές των «ερυθρολεύκων». Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στη Γουλβς τον Ιανουάριο του 2020 με ένα ποσό που άγγιξε τα 20 εκ. ευρώ.

Ο αντίκτυπος του Ποντένσε στην Premier League ήταν άμεσος. Η ευκινησία, η ταχυδακτυλουργία και η στρατηγική του τοποθέτηση έδωσαν στην ομάδα του μια νέα διάσταση στις επιθετικές της στρατηγικές. Απέδειξε την ικανότητά του να βγαίνει μπροστά σε κρίσιμες στιγμές, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ απέναντι σε κορυφαίους συλλόγους όπως η Άρσεναλ και η Τσέλσι.

Εκτός γηπέδου, η προσωπική ζωή του Ποντένσε αντανακλά ταπεινότητα και προσγειωμένες αξίες. Παρά την επιτυχία του, παραμένει στενά συνδεδεμένος με την οικογένειά του και εκτιμά ιδιαίτερα την ισχυρή οικογενειακή ενότητα. Είναι παντρεμένος με την Κάιρα Μπισκόβσκι και έχουν αποκτήσει πρόσφατα ένα παιδάκι.

Ο Ποντένσε έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές με τις ομάδες τους. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί 311 φορές σε συλλογικό επίπεδο, μετρώντας 42 γκολ και 47 ασίστ.

Με τη Γουλβς είχε 105 συμμετοχές με 16 γκολ και 9 ασίστ. Και με τη Σπόρτινγκ 120 συμμετοχές με 9 γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Με τη Μορεϊρένσε αγωνίστηκε σε 18 ματς μετρώντας 4 γκολ και 3 ασίστ. Τέλος, φόρεσε 68 φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού σκοράροντας 13 φορές και μοιράζοντας 14 ασίστ.

Η χρηματιστηριακή αξία του Ποντένσε ξεπερνάει τα 20 εκ. ευρώ….

Keywords
Τυχαία Θέματα