Ντένιζ Ουντάβ: Η έκρηξη!

Γεννημένος στην Κάτω Σαξονία, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Βέρντερ Βρέμης το 2007 και πέρασε πέντε χρόνια στον σύλλογο αλλά ποτέ δεν πήρε μια ευκαιρία. Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στην TSV Havelse, μια ομάδα εκείνη την εποχή που έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Η δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο έθεσε πολύ υψηλά στάνταρ, με 16 γκολ και 4 ασίστ. Κατάφερε να ανταποκριθεί στα γκολ του την επόμενη σεζόν, προσθέτοντας άλλες έξι ασίστ και κερδίζοντας μια

αλλαγή στις εφεδρείες της Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ.

Έπαιξε μόνο μία σεζόν για την Μπραουνσβάιγκ, με τους τραυματισμούς να τον περιορίζουν σε μόλις 18 συμμετοχές, αν και σημείωσε εννέα γκολ και ήταν μέλος της αποστολής για την πρώτη ομάδα της Bundesliga 2 την προτελευταία ημέρα της σεζόν. Παρά ταύτα έφυγε από την Μπράουνσβαϊγκ το καλοκαίρι, μπαίνοντας στην SV Meppen στην τρίτη κατηγορία.

Μπόρεσε να πετύχει μόνο 6 γκολ στην πρώτη του σεζόν, αλλά πέτυχε 17 στη δεύτερη σεζόν του, με άλλες 13 ασίστ. Αυτό τράβηξε την προσοχή της βελγικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας Union St Gilloise, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2020 και βοήθησε, με τα 17 γκολ του, να κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου ως πρωταθλητές της δεύτερης κατηγορίας. Εκεί, άρχισε πραγματικά να χτυπά τα πρωτοσέλιδα, σκοράροντας 25 γκολ για να κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, αν και η St Gilloise έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος της αγγλικής Premier League, Μπράιτον, πήρε τον Ούνταβ το 2021 – επιτρέποντάς του να τελειώσει τη σεζόν στο Βέλγιο – αν και όταν μετακόμισε στην Αγγλία, δυσκολευόταν να μπει στην πρώτη ομάδα σε τακτική βάση και σκόραρε μόνο πέντε γκολ σε 22 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ πριν επιστρέψει το 2023, και να ολοκληρώσει με την μορφή δανεισμού τις υποχρεώσεις του στην Στουτγκάρδη.

Τα πρώτα 7 γκολ για τη Στουτγάρδη – που έρχονται στις πρώτες εννέα εμφανίσεις του – ήρθαν με τα δύο πόδια (2 με το δεξί, 2 με το αριστερό) και 3 με το κεφάλι, υπογραμμίζοντας την ευελιξία και την απειλή του εντός της εστίας – κάτι που η Γερμανία σίγουρα θα καλωσόριζε στην επιδίωξή για ευρωπαϊκή δόξα.

Παίκτης του Μήνα για τον Νοέμβριο, πρόσθεσε το έπαθλο και του Ιανουαρίου στη συλλογή του, χάρη στο παρθενικό του χατ-τρικ στην Μπουντεσλίγκα, εναντίον της Λειψίας Έχει σκοράρει τρεις φορές σε επτά αγώνες έκτοτε για να ανεβάσει τον απολογισμό του στα 15 γκολ σε 22 παιχνίδια της Bundesliga, ενώ κέρδισε μια κλήση για τα φιλικά της Γερμανίας τον Μάρτιο του 2024 με τη Γαλλία και την Ολλανδία. Κανένας Γερμανός στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει περισσότερα γκολ το 2023/24.

Η επιστροφή του στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2023 τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την επιθυμία του να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Euro 2024. Ωστόσο, το να παίζεις στο εξωτερικό καθιστά πιο δύσκολο να ακούς ένα ηχητικό σήμα στο ραντάρ του προπονητή της Γερμανίας, γι’ αυτό και το να παίζεις και – το πιο σημαντικό – να σκοράρεις στην Μπουντεσλίγκα είναι η πιο εύκολη διαδρομή. Η Γερμανία έχει τον Νίκλας Φούλγκρουγκ, της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος παρέχει ένα καλούπι που θα ταίριαζε όμορφα ο Ούνταβ, με παρόμοια ληστρική παρουσία στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα