Ντεσπόντοφ: «Τα καλύτερα έρχονται αρκεί τα πόδια μας να παραμείνουν στο έδαφος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίριλ Ντεσπόντοφ:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε. Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πως είμαι χαρούμενος για τη νίκη και την εικόνα που είχαμε ως ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Το τρίποντο δεν ήρθε μόνο χάρη σε εμένα, αλλά χάρη στην προσπάθεια όλων των παικτών. Σε ό,τι αφορά την δική μου προσωπική απόδοση, είμαι ικανοποιημένος και αισθάνομαι χαρά που βοήθησα για να έρθει η νίκη. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα δυο γκολ και βρήκα δίχτυα σε ένα παιχνίδι

πρωταθλήματος, σκοράροντας μετά από αρκετό καιρό. Είναι μια εμφάνιση πολύ καλή για την ομάδα σε όλους τους τομείς που αυτό το πιο σημαντικό που μετράει για μένα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα σε μία έδρα που τα προηγούμενα χρόνια δυσκολευόταν αφάνταστα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης: «Γνωρίζω ότι στο τελευταίο παιχνίδι, την περσινή σεζόν είχε έρθει ισόπαλο το ματς με σκορ 2-2 και ο αντίπαλος είχε σκοράρει δυο γκολ στα τελευταία λεπτά. Γνώριζα και εγώ και οι συμπαίκτες μου ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι από το τεχνικό επιτελείο για να το αντιμετωπίσουμε σαν να πρόκειται για ένα ντέρμπι. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος για το πως παίξαμε και για το πως τελειώσαμε το ματς με σοβαρή εικόνα, με γκολ στο φινάλε και χωρίς να κινδυνεύσουμε από τον αντίπαλο με κάποια φάση».

Για το γκολ που φαινόταν να ψάχνει αρκετό καιρό: «Κάθε επιθετικός και κάθε παίκτης που παίζει από το κέντρο και μπροστά, θέλει να σκοράρει γκολ. Από αυτό τρέφονται οι παίκτες που παίζουν στην επίθεση. Αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Φυσικά θέλω να πετυχαίνω γκολ, να δίνω ασίστ και να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ, παίζοντας με πάθος. Τα γκολ θα έρθουν, αν είσαι μέσα στις φάσεις και παίζεις για την ομάδα».

Για την προσαρμογή του αλλά και την στήριξη όλων στο ΠΑΟΚ: «Πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα, είχα δώσει μια συνέντευξη και είχα πει πως είμαι 100% στο να δείξω την ποιότητά μου, να δώσω ακόμα περισσότερα στην ομάδα, να παίξω με πάθος και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Αναμφίβολα είναι μια νέα εμπειρία για μένα, σε ένα νέο πρωτάθλημα, σε καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και νέους συμπαίκτες. Όλοι οι παίκτες όταν παίρνουμε μεταγραφή σε κάποια ομάδα χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στον ΠΑΟΚ όλοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα τους επιστρέψω την χαρά που μου έχουν δώσει».

Για το αν αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη είναι ένα μήνυμα διεκδίκησης του τίτλου: «Εμείς πάντα παίζουμε ως σύνολο, σε κάθε ματς. Ο ΠΑΟΚ ως μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχει μεγάλους στόχους και εμείς έχουμε μεγάλους στόχους. Είμαι σίγουρος ότι πλέον όλοι βλέπουν τον ΠΑΟΚ πιο σοβαρά μετά την μέχρι τώρα πορεία μας, που βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο στο Conference League και είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Αλλά το πιο σημαντικό για εμάς ειναι να παραμείνουμε με τα πόδια μας στο έδαφος, να μην… πετάμε και να συνεχίσουμε την σκληρή καθημερινή δουλειά στην προπόνηση. Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται!».

Για το αν η επιτυχία της ομάδας φέτος έγκειται σε αυτό το rotation που εφαρμόζει ο προπονητής: «Είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από σημαντικό. Είναι θεμελιώδες για την ομάδα φέτος το ότι όλοι αισθανόμαστε σημαντικοί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πρέπει άπαντες να είμαστε σε εγρήγορση για να παίζουμε. Ο προπονητής προσπαθεί να κάνει rotation με όλους τους παίκτες, να δώσει ευκαιρίες σε όλους και όταν μέσα σε ένα τέτοιο απαιτητικό πρόγραμμα έρχονται συνεχόμενες νίκες, τότε σημαίνει πως οι παίκτες είναι όλοι έτοιμοι να μπουν να προσφέρουν. Δεν μένεις στον πάγκο για τρεις μήνες, αλλά μένεις στον πάγκο για 3-4 μέρες και μετά μπαίνεις να παίξεις. Αυτό είναι κάτι πολύ καλό για όλους στην ομάδα, είναι κάτι που κάνει καλό στην φιλοσοφία μας. Αυτός είναι ο προπονητής μας και γι΄ αυτό είναι ένας επιτυχημένος προπονητής».

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής του στον «Δικέφαλο του Βορρά»: «Το καλοκαίρι είχα αρκετές προσφορές για να φύγω από την Λουντογκόρετς και εγώ επέλεξα μέσα σε αυτές τις προτάσεις το να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ένιωσα ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα, ένιωσα ότι είναι μπορεί να μου δώσει περισσότερα στην καριέρα μου του να έρθω στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον Γιώργο Σαββίδη πριν έρθω στην ομάδα και η πρώτη του πρόταση προς εμένα ήταν «γιατί είσαι ακόμα εκεί και δεν είσαι εδώ μαζί μας;». Όταν βλέπεις ότι σε θέλουν πολύ και είναι χαρούμενοι που έκαναν την μεταγραφή, πως έχουν ενθουσιασμό που σε έχουν στην ομάδα, πρέπει να μην χάνεις την ευκαιρία. Καμιά φορά όταν είσαι παίκτης και πρέπει να αποφασίσεις για την καριέρα σου, δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα του συμβολαίου σου αλλά για το πως σε κάνουν να αισθάνεσαι. Αν αισθάνεσαι καλά με το περιβάλλον και όλες τις συνθήκες, τότε όλα τα άλλα ίσως να μην έχουν πολύ σημασία. Εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ερχόμενος στον ΠΑΟΚ έκανα την καλύτερη επιλογή στην καριέρα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα