Ο μακάβριος χορός του αδέξιου σουλτάνου

Ενώ η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ στην Τουρκία ασχολείται με το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα γίνει στις 16 Ιουνίου ανάμεσα στους δυο υποψήφιους δημάρχους της Κωνσταντινούπολης, οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον και την Μόσχα είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης, που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές

της 31ης Μαρτίου, είναι υποχρεωμένος να ξανακάνει την καμπάνια του για τις νέες κάλπες της 23ης Ιουνίου, καθώς το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) ακύρωσε, υπό τις τρομερές πιέσεις της κυβέρνησης, το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να δίνει καμία λογική ή νομική αιτιολογία.

Ο υποψήφιος της κυβέρνησης, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, είναι ήδη ο μεγάλος χαμένος αυτής της αναμέτρησης. Ο αντίπαλός του προηγείται με τουλάχιστον έξι μονάδες (περίπου 400.000 ψήφοι σε σύνολο 8,5 εκατομμυρίων), σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που έχει παραγγείλει το κόμμα του Ερντογάν. Αυτός, δε, δεν είναι πια ο πρωταγωνιστής της εκστρατείας. Έχει αποτραβηχτεί κυριολεκτικά από την σκηνή. «Εάν κερδίσουμε, θα είναι ο κ. Γιλντιρίμ που θα έχει κερδίσει. Εάν χάσουμε πάλι αυτός θα είναι που θα έχασε», σχολίασε ένας αρθρογράφος του Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλει να υποστεί προσωπικά μια δεύτερη ήττα

Βέβαια, ο ίδιος αγωνιά για τις εξελίξεις στον διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα, και δεν μπορεί να ασχολείται με τους «βυζαντινισμούς» της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα