Ο «ναός του Σατανά» αναγνωρίστηκε επίσημα ως εκκλησία

Ο ναός του Σατανά («Satanic Temple») αναγνωρίστηκε ως εκκλησία από το IRS δηλαδή την αμερικανική υπηρεσία εσωτερικών εσόδων. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του σατανικού ναού, που διαχωρίζουν τη θέση τους από την «εκκλησία του Σατανά», η νέα αναγνώριση θα τους δώσει πρόσβαση σε επιχορηγήσεις και νόμιμα δικαιώματα που δεν είχαν ποτέ πριν. Επιπλέον, η νέα απόφαση σημαίνει

ότι η οργάνωση θα έχει πρόσβαση σε περισσότερους δημόσιους χώρους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μια σατανική οργάνωση έχει αναγνωριστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως εκκλησία. Ο ναός του Σατανά έλαβε πρόσφατα ειδοποίηση από το IRS, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς μας. Αυτή η αναγνώριση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι ο Ναός του Σατανά έχει την ίδια πρόσβαση σε δημόσιους χώρους όπως και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, να επιβεβαιώσει τη θέση μας στο δικαστήριο όταν αγωνιζόμαστε για θρησκευτικές διακρίσεις και να μας επιτρέψει να υποβάλουμε αίτηση για κρατικές επιχορηγήσεις βασιζόμενες στην πίστη».

Ο ναός του Σατανά, έχει έδρα στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης και παρουσία σε αρκετές πολιτείες. Ιδρύθηκε το 2013 από τους Lucien Greaves και Malcolm Jarry. Σύμφωνα με τον Greaves ο ναός «δεν προάγει το κακό, αλλά αντίθετα τηρεί την βασική αρχή πως το να υποφέρει κανείς άνευ λόγου είναι κακό, και ό,τι μειώνει κάτι τέτοιο είναι καλό» και θεωρεί τον Εωσφόρο ως έναν «επαναστάτη στην εξουσία του Θεού, παρά μία διαβολική οντότητα».

Η πόλη Σάλεμ επιλέχθηκε για το συμβολισμό της, καθώς εκεί είχαν εκτελεσθεί 20 άτομα με την κατηγορία της μαγείας, το 1690. Το οίκημα που στεγάζει τους σατανιστές ήταν προηγουμένως γραφείο τελετών κάτι που θεωρήθηκε επιπλέον κίνητρο. Κατσίκες, καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Εωσφόρου και όλα τα σχετικά έχουν τη θέση τους στους τοίχους.

«Για εμάς, ο Σατανάς είναι το σύμβολο που ταιριάζει καλύτερα στη φύση του εαυτού μας που είναι σαρκική από τη γέννηση – άνθρωποι που δεν αισθάνονται μάχες που κυριαρχούν ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, εμείς που δεν αγκαλιάζουμε την έννοια μιας ψυχής που φυλακίζεται σε ένα σώμα. Εκπροσωπεί την υπερηφάνεια, την ελευθερία και τον ατομικισμό – ποιότητες που συχνά ορίζονται ως κακό από εκείνους που λατρεύουν τις εξωτερικές θεότητες, οι οποίοι αισθάνονται ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στο μυαλό τους και τα συναισθήματά τους», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στον ιστότοπό τους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα