Ο Όρμπαν, η μπάλα και ο Τούρκος ολιγάρχης στην Τούμπα!

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός που έχτισε γήπεδο δίπλα από το σπίτι του, βρέθηκε την Πέμπτη στην Τούμπα με ...εκλεκτή παρέα!

Ο Βίκτορ Όρμπαν, μπορεί εδώ και οκτώ χρόνια να κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Ουγγαρίας και να κατηγορείται από πολλούς για την ακροδεξιά πολιτική που ακολουθεί, όμως η μεγαλύτερή του αγάπη παραμένει το ποδόσφαιρο.

Ο 55χρονος, είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και παραμένει φανατικός του αθλήματος. Γεννήθηκε στο Σεκεσφέχερβαρ (όπου παρεπιμπτόντως
εδρεύει η ομάδα της Βίντι), όμως μεγάλωσε στην μικρή πόλη Φελτσούτ των 1.700 κατοίκων, αγωνιζόμενος μάλιστα και επαγγελματικά στην ομάδα της πόλης.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (επίσημα τουλάχιστον, γιατί παίζει ερασιτεχνικά σχεδόν κάθε εβδομάδα), χρηματοδότησε την Φελτσούτ, την μετονόμασε σε Πούσκας Ακαντέμια και την προικοδότησε με ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα στην Ουγγαρία, αλλά και το πολυτελέστατο γήπεδο με την φουτουριστική ξύλινη οροφή «Pancho Aréna», το οποίο έχει χωρητικότητα 3.800 θεατών, παρ΄όλο που εδρεύει σε μία πόλη με τον μισό πληθυσμό!

Το προπονητικό κέντρο της Πούσκας Ακαντέμια.

Το φουτουριστικό «Pancho Aréna» πήρε το όνομά του από το παρατσούκλι του μεγάλου Πούσκας.

Ο...θρύλος στην Ουγγαρία, λέει ότι ο Όρμπαν έχτισε το γήπεδο για να μπορεί να το θαυμάζει από το σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, ενώ κατηγορήθηκε για διαφθορά, καθώς εταιρίες που χρηματοδότησαν την κατασκευή του φέρεται να ευνοήθηκαν κερδίζοντας διαγωνισμούς για δημόσια έργα από τον ποδοσφαιρόφιλο Πρωθυπουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κανονισμούς του γηπέδου αναφέρεται ότι απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στις κερκίδες!

Απαγορεύονται οι συζητήσεις για την πολιτική επικαιρότητα (κάτω δεξιά)!

Ο Όρμπαν, ηγείται της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό των περισσότερων ουγγρικών γηπέδων, με τους αντιπάλους του να τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως ευκαιρία για πολιτική προπαγάνδα. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του στο πόστο του, τοποθέτησε στην προεδρία της ουγγρικής ομοσπονδίας τον Σάντορ Τσάνι, δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας OTP Bank Group και αντιπρόεδρο της εταιρίας πετρελαιοειδών MOL (νυν χορηγού της Βίντι), ο οποίος είναι πλέον μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ και αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ουγγαρία με περιουσία 950 εκατ. ευρώ.

Μία από τις αγαπημένες ασχολίες του Όρμπαν, είναι να διαβάζει την κύρια αθλητική εφημερίδα της χώρας, Nemzeti Sport, η οποία ανήκει στον όγδοο πλουσιότερο Ούγγρο, τον επιχειρηματία Λόριντς Μέσαρος και έχει διευθυντή τον Γκιόργκι Σόλοσι, πρώην υπεύθυνο Τύπου της Πούσκας Ακαντέμια!

Με την Βίντι να έχει κερδίσει μία θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά και ακολουθεί την ομάδα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, δίπλα στον ιδιοκτήτη της ομάδας, επιχειρηματία και καλό του φίλο Ίστβαν Γκάραντσι.

Είχε βρεθεί φυσικά τον περασμένο Οκτώβριο στο παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο, όπου τον είχε «συλλάβει» ο τηλεοπτικός φακός.

Έτσι, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός έδωσε το παρών και στο χθεσινό ματς της Τούμπας, όπου μάλιστα σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ συνοδευόταν (όπως και στο Λονδίνο) από έναν άλλον φίλο του, τον Τούρκο δισεκατομμυριούχο Αντνάν Πολάτ, παλαιό πρόεδρο της Γαλατάσαραϊ και επικεφαλής του Polat Group, το οποίο ασχολείται με τις κατασκευές και την βιομηχανία και έχει αναλάβει σημαντικά κατασκευαστικά πρότζεκτ στην περιοχή της Βουδαπέστης.

Η παρουσία Όρμπαν στην Τούμπα δίπλα στον Πολάτ δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ουγγρικά ΜΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα