Οφείλουν να σέβονται την ιστορία των ομάδων

Η αξιοπιστία στον ελληνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο είναι το κυρίαρχο θέμα αρκετών χρόνων και ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο αφορά τη διασφάλιση της δίκαιης και ισόρροπης ανταγωνιστικότητας μεταξύ των ομάδων, καθώς και την καταπολέμηση των αρνητικών φαινομένων που υπονομεύουν το άθλημα και σε αυτό πήγαμε ένα βήμα μπροστά την Κυριακή.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πραγματοποιήθηκαν δύο αναμετρήσεις που ίσως κρίνουν το φετινό πρωτάθλημα. Ο αδιάφορος Άρης

απέναντι στην ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενες συγκατοικούσαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και ήθελαν να παραμείνουν εκεί. Οι γηπεδούχοι σε ρόλο διαμορφωτή έπρεπε να αγωνιστούν για την ομάδα τους, την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και για την ιστορία τους. 

Και αυτό έκαναν. Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ, αλλά «λύγισε» από το σύνολο του Αλμέιδα, το οποίο έκανε ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε πολλά που ακούστηκαν και γράφτηκαν στα ανεξέλεγκτα Social Media από πολλούς ειδικούς, ξερόλες και συνωμοσιολόγους έπαιξε πιο παθιασμένα στο ντέρμπι του Φαλήρου απέναντι σε έναν ταλαιπωρημένο από τον Covid Παναθηναϊκό. Από την εικόνα του παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν περισσότερη δίψα για το αποτέλεσμα και αν κάποιος δεν γνώριζε την κατάταξη, θα νόμιζε πως οι παίκτες του Ανιγκό ήταν αυτοί που κυνηγούσαν το αποτέλεσμα που θα τους χάριζε το μισό πρωτάθλημα. 

Οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν την ευθύνη να σέβονται την ιστορία και την κληρονομιά της ομάδας που εκπροσωπούν. Ως συνεχιστές της παράδοσης, πρέπει να φροντίσουν ώστε η ομάδα να ακολουθεί μια πορεία σύμφωνη με τις αξίες και τους στόχους που χαρακτηρίζουν την ιστορία της και να αποφεύγουν ενέργειες που δεν είναι σύννομες ή που υπονομεύουν το μέλλον της ομάδας.

Αυτό έγινε την Κυριακή στα δύο γήπεδα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια νικητές βγήκαν η αξιοπιστία και η ιστορία των ομάδων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα