ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Πλήρωσε τις «Χ»αμένες ευκαιρίες

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει την προσπάθεια του ο Παναθηναϊκός μετά το εκτός έδρας 2-2 απέναντι στον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς μετά το πρώτο μισάωρο, έχασαν πληθώρα ευκαιριών στο δεύτερο και εν τέλει αναδείχτηκαν ισόπαλοι στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Τραϊανού Δέλλα, που θα μπει στα Playouts από τη 10η θέση. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ είδαν τον Χιμένεθ (21’) να ανοίγει το σκορ, πριν φέρουν την αναμέτρηση

στα ίσα με τον Ιωαννίδη (35’), ο οποίος έφτασε και σε ένα ξεχωριστό ορόσημο για παρθενική φορά στην καριέρα του. Όμως παρά το κυριαρχικό πρόσωπό τους μετά την ανάπαυλα, έμειναν εκ νέου πίσω με το πέναλτι του Ισέκα (81’), παράβαση την οποία έκανε ο Τσέριν. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σπόραρ (83’), έπειτα την ασίστ του Μαντσίνι.

ΕΔΩ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τα πλάνα των προπονητών

Με στόχο να πάρει ο ΟΦΗ το θετικό αποτέλεσμα παρέταξε την ομάδα του ο Τραϊανός Δέλλας. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Μπάουμαν, με τετράδα στην άμυνα τους Λάρσον, Τοράρινσον, Βούρο και Λαμπρόπουλο. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Μεγιάδο, Μπάκιτς και Χιμένεθ, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Αποστολάκης, Μπάκου και Ισέκα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Φατίχ Τερίμ κατέληξε σε μία δεκάδα… ίδιους με τον Άρη, καθώς ο Βαγιαννίδης πήρε τη θέση του Κώτσιρα στο 4-2-3-1 του πολύπειρου προπονητή. Βασικός γκολκίπερ του Τούρκου ήταν ο Νταγκόφσκι, με τους Βαγιαννίδη, Ούγκο, Ακαϊντίν και Μλαντένοβιτς στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά. Ζέκα και Τσέριν ήταν τα χαφ πίσω από τον Μπακασέτα, με τους Παλάσιος-Μπερνάρ στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα ο ΟΦΗ

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με τον κόσμο να του δίνει… ώθηση και να απειλεί στα 90’’! Ο Τοράρινσον έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λάρσον έπιασε το σουτ από την απέναντι πλευρά, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Παναθηναϊκός ήταν… παγωμένος και ασύνδετος, μην μπορώντας να βρεθεί στο μισό του αντιπάλου του. Στο 6’ οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με τον Ισέκα, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι. Εννιά λεπτά μετά είχαμε την πρώτη επιθετική απειλή των φιλοξενούμενων, με τον Βαγιαννίδη να «πατάει» περιοχή, χωρίς να απειλεί. Αρχικά έκανε την τρίπλα, όμως όπως πήγε να γυρίσει την μπάλα βρήκε με το γόνατό του (άθελά του) τον Μπάουμαν και δέχτηκε την κίτρινη του Βεργέτη. Στην επόμενη επιθετική τους ενέργεια οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Ο Ισέκα βρήκε υπέροχα τον Χιμένεθ και ο Ισπανός έκανε το 1-0 υπέρ της ομάδας του στο 21’. Έτσι μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, παίρνοντας προβάδισμα χτυπώντας στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού».

Γκολ στην πρώτη του τελική ο Παναθηναϊκός

Ύστερα από το τέρμα που δέχτηκαν, οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και αφού ισορρόπησαν το παιχνίδι, έφτασαν και στην ισοφάριση. Στο 35’ ο Μπερνάρ ξεδίπλωσε την ποιότητα που τον διακρίνει και έδωσε μία απίθανη κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, ο οποίος νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-1 στην πρώτη τελική! Μέχρι εκείνο το σημείο οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα είχαν κρατήσει μακριά από την εστία τους εκείνους του Τούρκου προπονητή. Αυτό το γκολ έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό, με τον Μπακασέτα να απειλεί στο 39’ με μακρινό σουτ που πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παλάσιος απείλησε με διαγώνιο σουτ, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να το διώχνει εντυπωσιακά. Το 1-1 ήταν το σκορ του 45λεπτου, με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές! Αξιοσημείωτο και το 71% κατοχής των φιλοξενούμενων στο ημίχρονο…

Του έλειπε η ουσία

Εν αντιθέσει με την αρχή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και δημιούργησε διαδοχικές φάσεις! Αρχικά ο Μπακασέτας στο 46’ πήρε την μπάλα από τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του με το… κακό του πόδι, το δεξί, ήταν κακό και πέρασε έξω. Έξι λεπτά μετά ο Παλάσιος βρέθηκε διαγώνια και δεξιά στην περιοχή, με το τελείωμά του να καταλήγει πάνω στον Μπάουμαν. Ακολούθως στο 54’, ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να φτάσει κοντά στο δεύτερο τέρμα του και το 2-1. Στο τετ α τετ του με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι και να φεύγει έξω. Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε ύστερα από μία οκτάλεπτη… παύση! Συγκεκριμένα στο 62’ ο πορτιέρο των Κρητικών απέκρουσε την κεφαλιά του Ακαϊντίν, ενώ το σουτ του Μπακασέτα στο 64’ κόντραρε στον Τοράρινσον και πέρασε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και η κεφαλιά του Ούγκο έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μπάουμαν. Αμέσως μετά οι παίκτες του Δέλλα βρέθηκαν εντός της περιοχής του Ντραγκόσφσκι, με το σουτ του Ριέρα να μην ανησυχεί τον έμπειρο γκολκίπερ.

Γκολ… «εσύ», γκολ… «εγώ»!

Και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, τις φάσεις και την κυριαρχία του αγώνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα με πέναλτι στο 81’! Ύστερα από εξέταση της φάσης από τον VAR για μαρκάρισμα του Τσέριν πάνω στον Λάρσον ο διαιτητής Βεργέτης αφού είδε τη φάση, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Όμως, το «τριφύλλι» κατάφερε να το φέρει ξανά στα ίσα μέσα σε δύο λεπτά. Ο Σπόραρ πήρε τη σέντρα του Μαντσίνι και τη μετέτρεψε σε γκολ, για το 2-2 στο 83’!

Και τελικά… «Χ»

Την ευκαιρία να κάνει το 3-2 για τους «πράσινους» έχασε ο Σπόραρ, πέντε λεπτά μετά το δικό του τέρμα. Από τη σέντρα του Μλαντένοβιτς ο Σλοβένος πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως αυτή πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Τερίμ επέμεναν και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ νίκης, όμως παρά την πίεσή τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπάουμαν! Τελικό αποτέλεσμα, 2-2…

Η ταυτότητα του ματς:

26η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» – «Γεντί Κουλέ»

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Χασάν Κούλα

4ος: Κωνσταντίνος Περράκης

Κίτρινες: 26’ Τοράρινσον, 42’ Βούρος, 49’ Μπάκιτς, 80’ Αμπάντα, 90+3’ Λουκάο – 15’ Βαγιαννίδης, 26’ Μπακασέτας, 90+5’ Ακαϊντίν

Σκόρερ: 21’ Χιμένεθ, 81’ (πεν. Ισέκα) – 35’ Ιωαννίδης, 83’ Σπόραρ

ΟΦΗ (Δέλλας): Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Μπάκου (74’ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Ισέκα (87’ Λουκάο).

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Βαγιαννίδης (71’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71’ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (70’ Σπόραρ), Μπερνάρντ, Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα