Οι άντρες παίρνουν τίτλο, τα «παιδιά» έμαθαν τι εστί Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ θα είναι δίκαια ο πρωταθλητής της περιόδου 2018-19 καθώς στις 20 αγωνιστικές έως τώρα απέδειξε ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα του εφετινού μαραθωνίου.

Επιπλέον ήθελε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε υπερθετικό βαθμό, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι της χρονιάς.

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας από τη μία ομάδα (την γηπεδούχο) έπαιζαν άντρες
και από την άλλη (την φιλοξενούμενη) παιδιά! Κάτι που ξεχώριζε από την αρχή ως το τέλος.

Ναι, το γρήγορο γκολ του Βιεϊρίνια μπορεί να αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το γκολ από τα… αποδυτήρια. Και το θέμα είναι η αντίδραση, που δεν ήρθε ποτέ από τους ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και την πήραν χωρίς να αφήσουν περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, στους οποίους άφησαν χώρο και τους χτύπησαν στο τρανζίσιον.

Σε κάθε μονομαχία οι ασπρόμαυροι έμοιαζαν να συμμετέχουν δίχως να υπάρχει αύριο, ενώ οι αντίπαλοί τους είχαν μείνει στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων τους, φανερώνοντας ένα αίσθημα ανωτερότητας που δεν δικαιώθηκε εντός Τούμπας.

Σε ένα γήπεδο που… έβραζε ο Ολυμπιακός κατέβηκε να αγωνιστεί με μόνο 4 παίκτες που γνώριζαν «τι εστί» Τούμπα.

Τον Τοροσίδη, τον Λάζαρο και τον Φορτούνη. Ο Μαρτίνς έβαλε στην αρχική ενδεκάδα το Νάτχο (αντί του Καμαρά) προφανώς γιατί ως πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ήξερε κι αυτός από Τούμπα. Αλλά ο Νάτχο δεν ήταν… εκεί! Στην πραγματικότητα ήταν μόνο ο Τοροσίδης και ο Ποντένσε.

Αντίθετα ο Λουτσέσκου, ενώ άκουγε τα καλύτερα για τον εκπληκτικό Ολιβέιρα, δεν τον προτίμησε για το αρχικό σχήμα γιατί ήθελε να θωρακίσει το κέντρο του με τους Σάκχοφ και Μαουρίσιο.

Και ο Ρουμάνος το πέτυχε, αντίθετα με τον Πορτογάλο συνάδελφό του που έβγαλε τον Ολυμπιακό στο… ξέφωτο για να διεκδικήσει το «διπλό» και το πλήρωσε με τρία γκολ, που ενδεχομένως να ήταν και λίγα!

Διότι ένα «διπλό» μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με 5 επιθετικογενείς παίκτες στην αρχική ενδεκάδα, σε ματς μέσα στην Τούμπα.

Βεβαίως και ο Μαρτίνς πιστώνεται το καλό ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός από την διακοπή των Χριστουγέννων και έπειτα, αλλά επειδή έρχεται και το ντέρμπι με την ΑΕΚ (που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την 2η θέση) ίσως υποχρεωθεί να πιστωθεί και την αδυναμία του να κερδίσει έως τώρα κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

Γιατί ο Μαρτίνς δεν έχει κερδίσει ντέρμπι από την αρχή του πρωταθλήματος. Είτε λόγω ατυχίας (όπως στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ) είτε γιατί διαβάζει λάθος τα μεγάλα ματς, όπως χθες στην Τούμπα.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει μια απλή διαχείριση στα 10 τελευταία ματς του πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει τον τίτλο μετά από 35 χρόνια και ο Ολυμπιακός την υπέρβαση στα ματς με την Ντιναμό και την ΑΕΚ για να διατηρήσει την 2η θέση και την ηρεμία του.
Keywords
Τυχαία Θέματα