Οι εξηγήσεις του Γκουαρντιόλα

Ο Ντε Μπρόινε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 89ο λεπτό στο ματς με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του Champions League και δεν πρόλαβε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα.

Ο Γκουαρντιόλα προτίμησε τους Φερναντίνιο και Γκουντογκάν δίπλα στον Νταβίντ Σίλβα στο κέντρο, με την Σίτι να μη μπορεί να κάνει ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, κατά συνέπεια να έρθει και η ήττα χάρη στο γκολ του Σον και φυσικά το άστοχο
πέναλτι του Αγουέρο.

Ο τεχνικός των Πολιτών πάντως στη συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε ικανοποιημένος εξηγώντας πως έμεινε εκτός ο Ντε Μπρόινε για να κάνει τον "πυρήνα" της ομάδας του πιο συμπαγή ανασταλτικά.

"Προτίμησα να παίξουμε με δύο πιο ανασταλτικούς μέσους στο κέντρο του γηπέδου για να είμαστε λίγο πιο συμπαγείς. Οπότε αποφάσισα να βάλω τον Φερναντίνιο και τον Γκουντγοκάν. Ξέρω ότι ήταν σκληρό για τον Ντε Μπρόινε.

Τώρα γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε. Έχω την αίσθηση ότι κάναμε αρκετά καλό παιχνίδι. Τους ελέγξαμε και είχαμε μερικές καλές στιγμές. Σε μεγάλες διοργανώσεις, στο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να ζεις με τέτοιες καταστάσεις.

Τώρα έχουμε μια ακόμα επιλογή, μια ακόμα ευκαιρία και αυτό είναι το σημαντικό. Είχαν κάποιες ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις αλλά εμείς ελέγξαμε το ματς και παίξαμε αρκετά καλά. Αν δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε πιο ψηλά στη διοργάνωση είναι εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού. Έτσι είναι.

Πάντως όταν δεν παίζουμε καλά είμαι ο πρώτος που θα βγει να το πει. Δεν έχω όμως αυτή την αίσθηση."
Keywords
Τυχαία Θέματα